2012-03-24 14:15:07
Φωτογραφία για Το σύγχρονο θαύμα του Μωυσή !
Το νησί Jindo βρίσκεται πολύ κοντά στα νησιά Jejudo και Geojedo και μάλιστα είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στην Κορέα. Απαρτίζεται από 250 μικρότερα νησιά, αλλά ο λόγος που έγινε διάσημο είναι  ένα "θαύμα", κάτι εξαιρετικά αξιοπερίεργο που μας θυμίζει ένα μεγάλο γεγονός που περιγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη και συνδέεται με τα θαύματα του Μωυσή. Για τι πράγμα μιλάμε ακριβώς;

Εμφανίζεται ξαφνικά ένας στεγνός δρόμος στη μέση της θάλασσας, στο τέλος του Φεβρουαρίου και τα μέσα Ιουνίου του σεληνιακού ημερολογίου. Εφόσον μοιάζει εκπληκτικά με απόσπασμα της Παλαιάς Διαθήκης στο βιβλίο της Εξόδου, ονόμασαν το φαινόμενο «Το θαύμα του Μωυσή».

Τι είναι όμως αυτό που συμβαίνει; Όταν αποσύρονται τα νερά δημιουρείται ένας δρόμος περίπου 30-40 μέτρων σε πλάτος και 2,8 χιλιόμετρα σε μήκος, ο οποίο παραμένει για περίπου μία ώρα πριν χαθεί και πάλι κάτω από τα νερά της θάλασσας.

Το φαινόμενο αυτό συνδέεται με έναν θρύλο: Κάποτε υπήρχαν πολλές τίγρεις στο νησί Jindo. Όταν οι τίγρεις άρχισαν να εμφανίζονται στο χωριό, οι κάτοικοι αναζήτησαν καταφύγιο στο νησί Modo. Στο νησί έμεινε μόνο μια ηλικιωμένη γυναίκα, η Bbyong, η οποία προσευχόταν καθημερινά στο Yongwang, θεό του ωκεανού, να της επιτρέψει να δει ξανά την οικογένειά της. Τον Φεβρουάριο, το Yongwang της είπε στο όνειρό της, «θα στείλω ένα ουράνιο τόξο στη θάλασσα αύριο. Βάδισε πάνω σε αυτό και θα διασχίσεις τη θάλασσα». Έπειτα η γριούλα προσευχήθηκε ξανά κοντα στην θάλασσα, ξαφνικά το ουράνιο τόξο εμφανίστηκε, το θαλασσινό νερό διαχωρίστηκε και δημιουργήθηκε ο δρόμος! Μέσα από αυτό το δρόμο, η οικογένειά της και οι άλλοι χωρικοί γύρισαν πίσω στο νησί!

madata
 
Aniwthoi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο περήφανος πατέρας του Μέσι!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο περήφανος πατέρας του Μέσι!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ