2012-03-24 15:21:01
Φωτογραφία για Με περιουσία στην Τεργέστη ο Δήμος Πάργας
Ακούγεται ως... ανέκδοτο, ωστόσο η έγκυρη εφημερίδα της Τεργέστης «Il Piccolo» αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της, πως ο Δήμος Πάργας είναι ιδιοκτήτης ακινήτων εντός των ορίων της ιταλικής πόλης της Τεργέστης. Και όχι μόνον αυτό, αλλά έχει κινηθεί και δικαστικά εναντίον του Δήμου της Τεργέστης, ώστε να διασφαλίσει κάποια οικονομικά κεκτημένα! Συγκεκριμένα το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας αναφέρει πως πριν από περίπου 150 χρόνια, Παργινοί που δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά στην Τεργέστη, είχαν αγοράσει κάποιο ακίνητο στα περίχωρα της πόλης, το οποίο έχει περάσει στην δικαιοδοσία του Δήμου.

Στην ιταλική πόλη ο Δήμος έχει καταρτίσει ένα νέο Master Plan για την ανανέωση του αστικού ιστού της πόλης και εμφανίζεται -σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- ο Δήμος της Πάργας να θεωρεί πως υπάρχει πιθανότητα να πέσει η αξία του ακινήτου κατά 25%.

Για το λόγο αυτό οι δικηγόροι του Δήμου, μαζί με τους Ιταλούς δικηγόρους Orio De Marchi και Alessandro Cuccagna, κίνησαν στα τέλη του προηγούμενου μήνα τη δικαστική διαδικασία εναντίον του Δήμου της Τεργέστης, με έγγραφο που κατέθεσαν στο T.A.R., το Περιφερειακό Διοικητικό Δικαστήριο της ευρύτερης περιοχής.


Επιπροσθέτως στο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο Δήμος της Πάργας έχει στην κατοχή του ένα ακίνητο και στο κέντρο της Τεργέστης, ενώ τονίζεται πως η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε, από την πλευρά της πόλης της Π.Ε. Πρέβεζας, περισσότερο για να διασφαλίσει κεκτημένα.

Σε επικοινωνία που είχε ο ηλεκτρονικός ιστότοπος του atpreveza.gr, με τον Δήμαρχο Πάργας, Αθανάσιο Λιόλιο, έλαβε τις παρακάτω δηλώσεις: «Είναι αλήθεια πως υπάρχει στην Τεργέστη μια κληρονομιά ακινήτων για την Πάργα, αλλά δεν είναι ακριβές ότι την ουσιαστική κυριότητα την έχουμε εμείς. Ναι μεν ο Δήμος Πάργας έχει την υψηλή κυριότητα, ωστόσο τη διαχείριση και την επικαρπία της περιουσίας αυτής, έχει το Ίδρυμα ''Βασιλά''.

Υπήρξε ενδιαφέρον πρόσφατα από κάποιον Αυστριακό επενδυτή, ο οποίος μάλιστα μας επισκέφτηκε για να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του, αλλά δεν είναι ο Δήμος εκείνος που μπορεί να παίξει τον καθοριστικό ρόλο.

Εμείς είμαστε πλούσιοι... φτωχοί. Φυσιολογικά θα έπρεπε να είχε και ο Δήμος κάποιο όφελος από αυτό το κληροδότημα, ωστόσο όπως είναι διαμορφωμένη η ισχύουσα νομοθεσία για το κληροδότημα, το Ίδρυμα ''Βασιλά'' είναι εκείνο που διαχειρίζεται και έχει την επικαρπία των ακινήτων στην Τεργέστη». planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ