2012-03-24 15:30:08
Φωτογραφία για Μπακαλιάρος  στο  φούρνο  με  αγριόχορτα και  σταφίδες
Υλικά...1 κιλό βακαλάος ξαρμυρισμένος, 1 κιλό χόρτα άγρια για πίτα λάπαθα, καυκαλήθρες, σέσκουλα, μυρώνια, παπαρούνες, αγριόπρασα, 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες, 2 φύλλα δάφνης, 1 κονσέρβα ντοματάκια με το χυμό τους, 1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτές, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, ½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες, 1 κουταλιά σούπας χοντροκομμένη πάπρικα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Εκτέλεση… Ξαρμύρισμα του μπακαλιάρου: Αγοράζουμε τον παστό μπακαλιάρο τεμαχισμένο σε φιλέτα. Αν δεν έχει αφαιρεθεί το μαύρο δέρμα, το αφαιρούμε εμείς. Το μουλιάζουμε σε μπόλικο νερό τουλάχιστον για 24 ώρες. Αν είναι πολύ αλατισμένο μπορεί αν χρειαστεί και δυο 24ωρα. Πρέπει το νερό να σκεπάζει τον μπακαλιάρο και να το αλλάξετε 3-4 φορές τουλάχιστον. Το χειμώνα κρατάτε τον μπακαλιάρο εκτός ψυγείου κατά τη διάρκεια του ξαρμυρίσματος, ενώ το καλοκαίρι στο ψυγείο. Μαγείρεμα:  Ξεπλένουμε τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο με κρύο νερό και τον κόβουμε σε κομμάτια
. Καθαρίζουμε τα χόρτα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα χόρτα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Όταν μαλακώσουν αρκετά, προσθέτουμε τα ντοματάκια, το χυμό τους από την κονσέρβα και τον πελτέ, αραιωμένο σε 1 ποτήρι νερό. Ρίχνουμε τα δαφνόφυλλα την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί φούρνου. προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C. Στριμώχνουμε ανάμεσα στα χόρτα τα κομμάτια του μπακαλιάρου και ρίχνουμε τις σταφίδες από πάνω. Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή κρύο. 
ΠΗΓΗ GreekzNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ