2012-03-24 15:41:05
Φωτογραφία για Tι δήλωσε ο πατέρας του internet για την πειρατεία και το SOPA
Ο Vint Cerf θεωρείται ως ένας... από τους «πατέρες του Internet» και μίλησε για την πειρατεία στο διαδίκτυο αλλά και τις προσπάθειες φίμωσης του διαδικτύου, με τα νομοσχέδια SOPA, PIPA και πιο κοντά σε εμάς το ACTA.

Ο Cerf είναι κατά του SOPA και έχει μιλήσει για το νομοσχέδιο αρνητικά και δημόσια, όταν το θέμα είχε πρωτοεμφανιστεί την Αμερική χαρακτηρίζοντάς το ως «πρωτοφανή λογοκρισία».

Παραδέχεται ότι οποιαδήποτε τεχνολογική υποδομή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κακόβουλο τρόπο, αλλά η προστασία της είναι ένα δύσκολο φιλοσοφικό ζήτημα αφού στην προσπάθεια μας να αποτρέψουμε κάτι μπορεί να καταστρατηγήσουμε μερικές άλλες ελευθερίες.

Θεωρεί ότι για αυτό το λόγο ακριβώς δεν μπορεί να υπάρχει ένας μοναδικός απόλυτος τρόπος για να τελείωσει η πειρατεία. «Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για την αποτροπή ενός προβλήματος δεν εγγυάται πάντα ένα αποτέλεσμα. Μερικές φορές γίνεται αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν γίνεται», λέει.


Προτείνει μια διαδικασία τριών βημάτων, που έχουν ως βάση την πειθώ και την ηθική, φέρνοντας ως παράδειγμα την πειρατεία της μουσικής η οποία τρόμαξε με την άνοδο του downloading τραγουδιών... Ο Steve Jobs ήρθε και άλλαξε την κατάσταση επιτρέποντας στους χρήστες μέσω του iTunes Store να αγοράζουν μεμονωμένα τραγούδια. Και πέτυχε».

Και συνεχίζει : «Υπερβολικά πολλοί άνθρωποι στη βιομηχανία ψάχνουν να βρουν τρόπους να προστατέψουν τα κέρδη. Δεν διαθέτουν την φαντασία να εφεύρουν ένα διαφορετικό επαγγελματικό μοντέλο που εν δυνάμει μπορεί να είναι καλύτερο από το τωρινό και να προσελκύσει περισσότερους καταναλωτές».

Κάτι παραπάνω μάλλον ξέρει ο «πατέρας» του διαδικτύου mediagate.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ