2012-03-24 15:48:49
Φωτογραφία για Συνάντηση Παπανδρέου - Βαρθολομαίου  Στις αρχές του 2013 αναμένει το Φανάρι να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης
Ο Γ.Παπανδρέου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντα, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι. Κωνσταντινούπολη: Την εκτίμηση ότι «στις αρχές του επομένου έτους, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα ανοίξει η Θεολογική Σχολή» εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στο Φανάρι, λέγοντας ότι «μας είπε ότι τα ολίγα νομικά κωλύματα που υπολείπονται για την επαναλειτουργία της Χάλκης θα επιλυθούν με την αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους».

«Επομένως -πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάχρης- στις αρχές του επομένου έτους, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα ανοίξει η Θεολογική Σχολή, αιρωμένων αυτών των τελευταίων κωλυμάτων, που λέγεται ότι υπάρχουν».


Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο έργο του κ. Βαρθολομαίου, το οποίο χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό για την οικουμενική αντίληψη, την οποία έχετε γύρω από τα θέματα του διαλόγου των θρησκειών, των πολιτισμών, αλλά και για το περιβάλλον, όπου είστε πρωτοστάτης και, μάλιστα, σε εποχές που δεν ήταν και της μόδας».

Με αφορμή το θέμα των διαθρησκειακών διαλόγων, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη συζήτηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που γίνεται στην Τουρκία, για τη λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη» και ειδικότερα στο θέμα της Συρίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ