2012-03-24 16:49:03
Φωτογραφία για Χιλιάδες σεσημασμένοι κακοποιοί ζουν αναμεσα μας
Σκληροί κακοποιοί, που συλλαμβάνονται για δεκάδες διαρρήξεις σε σπίτια ή για ένοπλες ληστείες, δεν προφυλακίζονται, αλλά αφήνονται ελεύθεροι, χάρη σε διατάξεις που επιτρέπουν την ευνοϊκή μεταχείρισή τους. Μόνο το 2011, συνελήφθησαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, 15.562 άτομα και τα περισσότερα αφέθηκαν ελεύθερα, προκαλώντας αυτό που οι αστυνομικοί ονομάζουν «ανακύκλωση του εγκλήματος». Αυτό τονίζει σήμερα η Καθημερινή, και προσθέτει ότι προ ημερών, μια ανακρίτρια άφησε ελεύθερα, με χρηματική εγγύηση καταβλητέα μια εβδομάδα μετά, μέλη σπείρας που είχε διαπράξει 30 διαρρήξεις! Οι κακοποιοί δεν εμφανίστηκαν και δεν κατέβαλαν ποτέ την εγγύηση.

Η αδυναμία των δικαστικών Αρχών να διαχειριστούν το έγκλημα στο σημαντικότατο πεδίο της έρευνας και της ποινικής κύρωσης, εμπεδώνει απόψεις περί εκτεταμένης ατιμωρησίας.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της πλειοψηφίας των εισαγγελέων και δικαστών, οι νομοθετικές ρυθμίσεις των τελευταίων ετών έχουν κατεβάσει πολύ χαμηλά τον πήχυ έκτισης ποινών ακόμη και για σοβαρά αδικήματα. TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ