2012-12-04 04:08:03
Φωτογραφία για Μοσκοβισί: Με την Ελλάδα θα καλύψουμε την πρόκληση της επαναγοράς
Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν δυσκολίες στην υλοποίηση του προγράμματος επαναγοράς χρέους της Ελλάδας, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες... ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

O Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους διεξάγεται στο πλαίσιο της συμφωνίας της 26ης Νοεμβρίου και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιτύχει τους προσδοκώμενους στόχους. «Με την Ελλάδα θα την καλύψουμε αυτή την πρόκληση, μια διαδικασία για την οποία δεν ανησυχώ ιδιαίτερα» είπε. Ανέφερε μάλιστα ότι την περασμένη Παρασκευή, κατά την επίσκεψή της στο Παρίσι, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εμφανίστηκε αισιόδοξη για την τελική έκβαση του ελληνικού προγράμματος. Παράλληλα, τόνισε ότι μετά την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος «θα κερδηθεί χρόνος, ώστε οι Έλληνες φίλοι μας να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις». Πάντως, επέμεινε πάντως στην ανάγκη να υλοποιηθούν τάχιστα οι αποφάσεις, ώστε στις 13 Δεκεμβρίου να δοθεί το πράσινο φως για την άμεση εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα.


Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε σημείο καμπή για την Ελλάδα και την ευρωζώνη τις απόφασεις του Eurogroup της 26ης Νοεμβρίου για την Ελλάδα και υπογράμμισε ότι η «σταθερή, βιώσιμη και πλήρης» απόφαση αυτή, που ελήφθη με δυσκολία, θα δημιουργήσει «όρους εμπιστοσύνης και ανάπτυξης» για την Ελλάδα.

Εξ άλλου, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αφήνει «ανοιχτό παράθυρο» για ενδεχόμενη διαγραφή του ελληνικού χρέους στο μέλλον, ο Π. Μοσκοβισί δήλωσε ότι ο Γερμανός ομόλογός του τον διαβεβαίωσε ότι η ευρωζώνη θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Είπε, επίσης, ότι ο Β. Σόιμπλε τον διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει καμία αντίφαση, ούτε νέο στοιχείο στις δηλώσεις της Α. Μέρκελ, σε σχέση με τα όσα αποφάσισε το Eurogroup για την Ελλάδα στις 26 Νοεμβρίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ