2012-03-24 18:15:04
Φωτογραφία για Η φτώχεια και ο ηγέτης
Τραγικές διαστάσεις έχει προσλάβει η κατάστασταση της πραγματικής οικονομίας και τα αποτελέσματα δεν αφήνουν περιθώρια για πολλά λόγια. Η αγορά έχει πεθάνει και αποδεικνύει το ότι η οποιαδήποτε ανάπυξη δεν θα την νεκραναστήσει. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της σκληρής λιτότητας με περικοπές μισθών και συντάξεων της ακατάσχετης φορολογικής επιδρομής και της αβεβαιότητας η οποία επεβλήθει στον λαό και τις. παραγωγικές τάξεις.

Η μνημονιακή, υποτελειακή πολιτική η οποία επεβλήθει απο το ΔΝΤ και την Ε.Ε. και τούς “πολιτικούς” ηγέτες μας επέφερε την ένδοια,την απόγνωση, το δάκρυ στο μεγαλύτερο κομμάτι του Ελληνικού λαού και μάλιστα σε κοινωνικά στρώματα το οποία κάποτε εθεωρούντο ώς προνομιούχα.

Δέν χρειάζεται να έχει κάποιος εξειδικευμένες οικονομικές γνώσεις για να διαπιστώσει το αυτονόητο δηλαδή ότι είναι ανεφάρμοστα τα σχέδια της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για ανάκαμψη με μοχλό την ανάπτυξη
. Περίπου 3.000.000 Ελληνες ευρίσκονται στα όρια της φτώχειας, 1.500.000 άνεργοι κυριολεκτικά φυτοζωούν και ένα διογκούμενο μεταναστευτικό ρεύμα δημιουργείται. Για μια ακόμη φορά οι Ελληνες μεταναστεύουν, με πρώτους τούς νέους. Δηλαδή το αύριο και η ελπίδα της Ελλάδας. Στιγμές δύσκολες για την πατρίδα μας. Στιγμές οι οποίες σημαδεύουν ψυχολογικά τον λαό ο οποίος παρακολουθεί αμήχανος και ανήμπορος να αντιδράσει την νεοελληνική καταστροφή.

Τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις διεσφάλισαν τούς δανειστές μας και τα σχέδιά τους .

Η δική μας ευθύνη (των πολιτών) σε αυτή την οδυνηρή κατάσταση είναι εξ’ίσου ισοδύναμη με αυτήν των κομμάτων τόσο της εξουσίας όσο και της αντιπολίτευσης, διότι εμείς τούς ανεβάσαμε στην εξουσία παρασυρμένοι από τις ιδεολογικές μας σημαιούλες αποδεχόμενοι τα προεκλογικά τους συνθήματα και επαγγελίες αποδεχόμενοι το ρόλο και τη σχέση προβάτου – τσοπάνη.

Εάν αυτή την στιγμή δεχτούμε ότι κάποια από αυτά τα κόμματα θα μας σώσουν τότε θα επαληθευθεί η παροιμία “έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα”

Πρωτίστως η ευθύνη είναι δική μας.

Την επαύριο των εκλογών ( όταν θα γίνουν) θα πρέπει να συμβούν δύο τινά. Η να ξαναδούμε το ίδιο σκηνικό διανθισμένο με > , τα γνωστά επινίκεια λόγια, δικαιολογίες ανικανότητας, η την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι πιστεύουν λανθασμένα ότι μιά πολυκομματική βουλή είναι η λύση (αυτό το επιχείρημα βολεύει ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. κατ’ουσίαν), αλλά η λύση αυτή θα σημάνει και την ληξιαρχική πράξη θανάτου της χώρας.

Αυτό το οποίο χρειάζεται η χώρα είναι ένα νέο ηγέτη, οραματιστή με την προσήκουσα πυγμή.

Εναν ηγέτη αποφασισμένο να κυβερνήσει και όχι να ικανοποιήσει τίς προσωπικές του φιλοδοξίες.

Ενα ηγέτη πεφωτισμένο με παιδεία ο οποίος να έχει δουλέψει και να γνωρίζει τι σημαίνει ιδρώτας.

Εναν ηγέτη με επιδίωξη και αποφασισμένο να ανασυντάξει την χώρα και να συσπειρώσει το Εθνος.

Εναν ηγέτη ο οποίος δε θα δεσμεύεται απο συμφωνίες και ξένους προστάτες.

Εναν ηγέτη ο οποίος να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι της ΕΕ και να βροντοφωνάξει ΟΧΙ.

Εναν ηγέτη ο οποίος θα αγαπάει πρώτα από όλα την πατρίδα και θα σκύψει με πατρική στοργή πάνω στον λαό και τα προβλήματά του.

Εναν ηγέτη ο οποίος θα αναπτερώσει το ηθικό του λαού και θα του εμπνεύσει την ελπίδα.

Εναν ηγέτη ο οποίος θα οριοθετήσει τίς σχέσεις μας με φίλους και εχθρούς.

Εναν ηγέτη ο οποίος θα περιορίσει τίς επιδιώξεις των ολίγων και των εκλεκτών.

Εναν ηγέτη τον οποίο θα αγαπήσει ο λαός.

Εναν ηγέτη, ΕΛΛΗΝΑ, ο οποίος θα οδηγήσει τον λαό και την χώρα σε μιά νέα πορεία.

Είναι ώρες προσωπικού προβληματισμού και σοβαρών αποφάσεων όλων μας.

Ραγιαδισμός η αξιοπρέπεια?

Πρέπει να αποφασίσουμε, εμείς ο λαός και όχι τα ΜΜΕ, η κα Μέργκελ, ο κ.Ολι Ρέν και τα λοιπά διεθνή όρνεα τα οποία επιβουλεύονται ττην πλούσια χώρα μας. Αυτό είναι και το στοχευμένο τους πρόγραμμα, σε συνδυασμό με το μίσος και τον φθόνο τους ο οποίος είναι διαχρονικός.

… η τάν η επί τάς …!

Παναγιώτης Καρδαμίτσης Ksipnistere
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ