2012-03-24 18:11:47
Φωτογραφία για «H επιστροφή του ΦΠΑ θα δώσει οικονομική ανάσα στους αγρότες»...
Την παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη ζήτησε με επιστολή του ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος προκειμένου να επιστραφεί ο ΦΠΑ στους αγρότες οι οποίοι όπως υπογραμμίζει βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Αναλυτικά ο Δήμαρχος Σοφάδων στην επιστολή του αναφέρει:

«Κάθε χρόνο τέτοια εποχή...

επιστέφεται ο ΦΠΑ στους αγρότες. Πρόκειται για την επιστροφή του φόρου επί των πωλήσεων που έγιναν στην προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο. Τα πράγματα όμως φαίνεται ότι φέτος δεν πάνε τόσο καλά αφού η διαδικασία βρίσκεται αρκετά πίσω συγκριτικά με άλλες χρονιές. Η σχετική εγκύκλιος ακόμα δεν έχει αποσταλεί απ’ το Υπουργείο Οικονομικών στις κατά τόπους ΔΟΥ με αποτέλεσμα να μην έχει ξεκινήσει ακόμα η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών.

Οι αγρότες στην περιοχή μας αρχίζουν σε λίγες μέρες τις εργασίες για την προετοιμασία της νέας καλλιεργητικής περιόδου. Η περσινή χρονιά άφησε πολλές πληγές στον αγροτικό κόσμο του Δήμου Σοφάδων καθώς οι καταστροφικές πλημμύρες του Μαΐου 2011 και η έξαρση παθογόνων αιτιών (πράσινο σκουλήκι) άφησε πολλές πληγές κάποιες απ’ τις οποίες παραμένουν ανοιχτές και οι οποίες έπληξαν καίρια το εισόδημα των αγροτών.


Το γεγονός αυτό στήνει στον τοίχο ένα μεγάλο μέρος του αγροτικού κόσμου καθώς αδυνατεί ν’ ανταποκριθεί στα έξοδα που απαιτούνται για τις εργασίες της νέας καλλιεργητικής χρονιάς. Η επιστροφή του ΦΠΑ θ’ αποτελούσε μια ισχυρή δόση οξυγόνου για την αντιμετώπιση αυτής της ασφυξίας. Απαιτείται συνεπώς η επίσπευση των διαδικασιών γι’ αυτό και η παρέμβαση σας κρίνεται άμεση και επιβεβλημένη» trikalanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ