2012-03-24 18:13:03
Φωτογραφία για ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΝΕΟ: Σκέψεις για μείωση του ΦΠΑ αλλά και των φόρων στα ακίνητα
Σε αγώνα δρόμου βρίσκεται το υπουργείο Οικονοµικών σε συνεργασία µε την Τρόικα και την Ομάδα Δράσης του Χορστ Ράιχενµπαχ προκειμένου να βρεθεί η χρυσή λύση που θα οδηγήσει στη µείωση του ΦΠΑ κατά 2% ή ακόµα και  3%, αλλά και να προχωρήσει σε μειώσεις των φόρων στα ακίνητα.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα την επόµενη εβδοµάδα, κατά τη διάρκεια έναρξης του διαλόγου για τη φορολογία, ο αρµόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονοµικών κ. Παντελής Οικονόµου θα προτείνει την κατάργηση της ισχύουσας διαδικασίας της διαµόρφωσης των αντικειµενικών τιµών µέσω της Εφορίας, προκειμένου οι τιµές να καθορίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία διαθέτει µια ολοκληρωµένη βάση δεδομένων µε τις πραγµατικές τιµές αγοραπωλησιών των ακινήτων.

Η βάση δεδοµένων θα ανανεώνεται ανά τρεις µήνες µε πραγµατικά στοιχεία που θα δίνουν οι εµπορικές τράπεζες. Η κίνηση αυτή αναμένεται να οδηγήσει σε µείωση των αξιών που λαµβάνονται υπόψη από τις ΔΟΥ για τη µεταβίβαση των ακινήτων.

Παράλληλα εξετάζεται και ηµείωση του φόρου µεταβίβασης, με τους συντελεστές να µειώνονται στο µισό, δηλαδή µεταξύ 4% και 5% Σήµερα ο συντελεστής φόρου µεταβίβασης ανέρχεται στο 8% για τα πρώτα 20.000 ευρώ της αξίας του ακινήτου και για την υπόλοιπη αξία του σκαρφαλώνει στο 10%.

Παράλληλα εξετάζεται και η μείωση του ΦΠΑ κατά δύο ή και τρεις ποσοστιαίες µονάδες, μάλιστα ενδέχεται να συνδεθεί με τις αγορές µέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ