2012-12-06 17:30:03
Φωτογραφία για Σάλος από τις αναφορές Χατζηπέτρου για ξέπλυμα χρήματος από βουλευτές
Συνάντηση εντός της ημέρας με τον ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκο Χατζηπέτρου αναμένεται να ζητήσει ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, μετά τις χθεσινές αναφορές του κ. Χατζηπέτρου για βουλευτές που εμπλέκονται σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αναμένεται επίσης ότι εάν δεν δοθούν στοιχεία από πλευράς του κ. Χατζηπέτρου η Βουλή θα καλέσει τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας να παρέμβει.

Αυτά δήλωσε στη Βουλή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Δημήτρης Συλλούρης, αναφέροντας πως για το θέμα των χθεσινών δηλώσεων Χατζηπέτρου έθεσε ο ίδιος εισηγήσεις το πρωί στον Πρόεδρο της Βουλής ο οποίος με τη σειρά του έθεσε το θέμα στη σύσκεψη των Αρχηγών των κομμάτων.

Αποφασίστηκε ο Πρόεδρος της Βουλής να ζητήσει συνάντηση με τον κ. Χατζηπέτρου εντός της ημέρας για να του δώσει στοιχεία. Θα κληθεί ο Γενικός Εισαγγελέας από την Ολομέλεια της Βουλής, εάν δεν δοθούν στοιχεία, να παρέμβει και η Επιτροπή Θεσμών θα είναι έτοιμη την Τρίτη να εξετάσει το θέμα γιατί τέτοιοι θεσμοί δεν περνούν απαρατήρητοι, είπε ο Δημήτρης Συλλούρης.


Σε δηλώσεις του για το ίδιο θέμα ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα είπε ότι «ο κ. Χατζηπέτρου ακόμα μία φορά έχει εξαπολύσει μύδρους εναντίον της νομοθετικής εξουσίας και των Βουλευτών».

Κάλεσε τον κ. Χατζηπέτρου εάν και εφόσον κατέχει οποιαδήποτε στοιχεία να τα παραθέσει δημόσια και να τα καταθέσει ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, προσθέτοντας πως «δεν είναι δυνατόν με αόριστες, απλές αναφορές, να αφήνει οποιεσδήποτε υπόνοιες να αιωρούνται εναντίον όλου του Σώματος».

Κληθείς να σχολιάσει ότι η Κύπρος καταλαμβάνει την 29η θέση στο Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς, ο Γιώργος Βαρνάβα είπε ότι η Κύπρος έχει ήδη νομοθεσίες με τις οποίες γίνεται προσπάθεια να παταχθεί η διαφθορά και παράλληλα σήμερα τίθεται ενώπιον της Ολομέλειας σχετικό νομοσχέδιο υπό τη μορφή του κατεπείγοντος για να ψηφιστεί.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ