2012-03-24 20:40:01
Φωτογραφία για «Η ιδέα κηδεμονίας της Ελλάδας μου προκαλεί αποτροπιασμό»
Αντίθετος σε κηδεμονία της Ελλάδας δηλώνει o υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. «Αποκλείεται, από την πλευρά μου, κηδεμονία της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες ή οποιονδήποτε άλλον», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Όταν ακούω να προτείνονται τέτοιες λύσεις, νιώθω πραγματικά αποτροπιασμό» Σε συνέντευξή του στη Real News ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών εκτιμά ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας, είναι ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός, αλλά ανεπαρκές. Επισημαίνει πως, χωρίς επαναξισορρόπηση και χωρίς ανάπτυξη «δεν κάνουμε τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή από το να αγοράζουμε χρόνο».

Η ανάπτυξη, επισημαίνει, είναι η πιο μεγάλη παράβλεψη της πολιτικής απάντησης στην ευρωπαϊκή κρίση, τονίζει ότι «πρέπει να υπάρξει ένα νέο κλίμα εμπιστοσύνης, μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν πρόκειται να πληρώσει κάποιος για κάποιον άλλον».

Ο κ. Ολάντ, αποφεύγει να κάνει προβλέψεις για τις εκλογές στην Ελλάδα και δηλώνει: «Οι Έλληνες κρίνουν. Εύχομαι και ελπίζω, κυρίως, την εδραίωση μιας ισχυρής ελληνικής κυβέρνησης».
24h NewsRoom
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ