2012-12-06 22:53:03
Φωτογραφία για Αυτό είναι το νέο καταφύγιο για τους άστεγους του Ηρακλείου!
Στα σκαριά βρίσκεται το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων στην Νέα Αλικαρνασσό, με το CretePlus.gr να επισκέπτεται το χώρο που πραγματοποιούνται οι οικοδομικές εργασίες!

Για το συγκεκριμένο θέμα απευθυνθήκαμε στην αρμόδια Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής – Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, κα Δέσποινα Συγγελάκη η οποία μας έδωσε σαφείς απαντήσεις για την πορεία των έργων.

- Κα Συγγελάκη σε τι φάση βρίσκεται η πορεία των έργων στο Κέντρο ημερήσιας υποδοχής αστέγων;

"Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται τα τεχνικά έργα, θέλουμε να πιστεύουμε μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη θα είναι όλα έτοιμα, καθώς έχουν γίνει ήδη οι προσλήψεις του προσωπικού, περίπου 9 με 10 ατόμων και υπογράφονται ήδη οι τελευταίες λεπτομέρειες".

- Τι θα περιλαμβάνει το συγκεκριμένο Κέντρο;

"Θα είναι ένα Κέντρο υποδοχής περίπου 50 αστέγων καθημερινά όπου θα το πλαισιώνουν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και κοινωνικός λειτουργός. Οι άστεγοι θα υποβάλλονται σε δωρεάν εξετάσεις και θα τους δίνονται ιατρικές συμβουλές, ενώ θα μπορούν να παραμείνουν αν το επιθυμούν εκεί κατά τη διάρκεια της ημέρας για να κάνουν το μπάνιο τους και να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες".


- Ποιες δυσκολίες έχετε συναντήσει κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης του έργου;

"Το μόνο κομμάτι που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα είναι αυτό των μισθών του προσωπικού. Από κει και πέρα τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα εξασφαλίσει ο Δήμος με ιδίους πόρους και όπως αντιλαμβάνεστε είναι λίγο δύσκολο με τις πιστώσεις το τελευταίο διάστημα. Επίσης υπάρχουν κάποιοι ιδιώτες και οργανώσεις που μας στηρίζουν εθελοντικά με όποιο μέσο διαθέτουν".

Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι εκτός του Κέντρου υποδοχής αστέγων το Δικτύο κοινωνικών δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας συμπεριλαμβάνονται και τα κάτωθι έργα:

1) Κοινωνικό Παντοπωλείο

2) Δομή παροχής Συσσιτίων στο Κέντρο της πόλης

3) Κοινωνικό φαρμακείο

4) Δημοτικός Λαχανόκηπος

5) Τράπεζα χρόνου

6) Γραφεία Διαμεσολάβησης
creteplus.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ