2012-03-24 21:03:09
Φωτογραφία για Άρθρο Αθανάσιου Νάκου: Ισχυρή εντολή
Σε αυτές τις εκλογές είναι ξεκάθαρο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ανάμεσα σε τί καλούνται να επιλέξουν οι πολίτες: είτε η χώρα θα αποκτήσει ισχυρή κυβέρνηση, ικανή να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που θα αφήσει πίσω τον κύκλο της ύφεσης και της υποβάθμισης, είτε θα μπει στην περιπέτεια της ακυβερνησίας και της αστάθειας, που θα τη βουλιάξει ακόμα περισσότερο στην κρίση και την αναξιοπιστία. Μπροστά σε αυτές τις επιλογές, η απάντηση είναι και αυτή ξεκάθαρη: ο τόπος, ειδικά στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, δεν έχει κανένα περιθώριο για περιπέτειες. Χρειάζεται πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα, χρειάζεται κυβέρνηση με σχέδιο, πρόγραμμα, ξεκάθαρες θέσεις. Χρειάζεται να διασφαλίσει την αδιατάρακτη συνέχεια της ευρωπαϊκής του πορείας, που αποτελεί το μόνο δρόμο προς την ανάπτυξη.

Η Ν.Δ. ήταν διαχρονικά και παραμένει ο εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας. Κι αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία σήμερα, που απαιτούνται δύσκολες αποφάσεις μέσα στους κόλπους της ευρωπαϊκής οικογένειας
. Η Ν.Δ. είναι κόμμα ευθύνης, που προτιμά το δύσκολο αλλά αποτελεσματικό δρόμο κι αυτό το έχει αποδείξει, ακόμα και όταν χρειάστηκε να το πληρώσει με υψηλό πολιτικό κόστος. Όταν το 2009 κάποιοι έλεγαν ότι «λεφτά υπάρχουν», η Ν.Δ. ήταν το μόνο κόμμα που έλεγε τη δύσκολη και σκληρή αλήθεια στους Έλληνες. Και μόλις πριν από λίγους μήνες, ο Αντώνης Σαμαράς δεν δίστασε να λάβει δύσκολες αποφάσεις, αψηφώντας το πολιτικό κόστος προς όφελος του εθνικού συμφέροντος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε όλοι, έχει παρασύρει στο πέρασμά της πολλά πράγματα. Ανάμεσα σε αυτά, και την αξιοπιστία μεγάλης μερίδας του πολιτικού συστήματος. Ίσως όχι άδικα. Όμως αυτό δεν μπορεί να αναιρέσει το γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες βασικές σταθερές στην πολιτική ζωή του τόπου: η επιλογή του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και το στοίχημα της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι από τις σημαντικότερες. Είναι αρχές που υπηρετεί με συνέπεια η Ν.Δ., στην πράξη, όχι στα λόγια. Και ειδικά τώρα, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τον τόπο, οι πολίτες αντιλαμβάνονται την ανάγκη για μια κυβέρνηση με ισχυρή εντολή που να μπορεί να υποστηρίξει αυτές τις επιλογές.

Αυτή την ισχυρή εντολή διεκδικεί η Ν.Δ., ώστε μαζί με τις υγιείς δυνάμεις του τόπου να χαράξει την πορεία προς ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Η προσπάθεια είναι δύσκολη, είναι εθνική, κανείς δεν περισσεύει, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!

http://www.statesmen.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το άφθονο φαρμακείο της φύσης
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το άφθονο φαρμακείο της φύσης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ