2012-12-07 08:17:02
Φωτογραφία για Κολυμπούσε ένα χρόνο από την Αμερική στην Αυστραλία
Διένυσε 16.668 χιλιόμετρα - σχεδόν 9.000 ναυτικά μίλια - από τη μια άκρη του Ειρηνικού στην άλλη, από το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠ της Αμερικής ως την Αυστραλία. Χρειάστηκε κάτι περισσότερο από ένα έτος για να ολοκληρώσει το ταξίδι του. Ο λόγος για το ρομπότ - κολυμβητή της αμερικανικής εταιρείας Liquid Robotics

Το μοντέλο PacX Wave Glider με την ονομασία Πάπα Μάου - από τον θαλασσοπόρο Πίους «Μάου» Πιαϊλούνγκ από την Μικρονησία - συνέλεξε πολύτιμα στοιχεία για τη θερμοκρασία, την αλμυρότητα και το οικοσύστημα του Ειρηνικού, σύμφωνα με το BBC.

«Το ρομπότ ξεπέρασε θυελλώδεις καταιγίδες, απέκρουσε επιθέσεις καρχαριών, παρέμεινε περισσότερες από 365 ημέρες στη θάλασσα, περιπλανήθηκε γύρω από το Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο και τελικώς έφτασε στον προορισμό του, στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας» ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρεία.

Εκτός από το Πάπα Μάου, η Liquid Robotics διαθέτει ακόμη τρία ρομπότ - κολυμβητές. Το ένα αναμένεται να φτάσει στην Αυστραλία στις αρχές του 2013, το δεύτερο κατευθύνεται στην Ιαπωνία ενώ το τρίτο αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και σταμάτησε στη Χαβάη για επισκευή.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ακόμα κρύβουν την αλήθεια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ακόμα κρύβουν την αλήθεια
Μενσά ο... τελευταίος
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μενσά ο... τελευταίος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ