2012-12-07 10:31:58
Φωτογραφία για ΥΠΕΚΑ: ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ
Τη δυνατότητα να μεταβιβάσουν το ακίνητο, να εκδώσουν άδεια λειτουργίας, οικοδομική άδεια κ.ά. δίνει στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που θα εξοφλήσουν μέρος του προστίμου το αμέσως επόμενο διάστημα σχέδιο νόμου που αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, με βάση το σχέδιο νόμου που προωθεί το ΥΠΕΚΑ, με την εξόφληση του 30% του προστίμου έως τις 31 Ιανουαρίου του 2013 επιτρέπεται η μεταβίβαση του αυθαιρέτου, η σύσταση οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας, όπως και η σύσταση εμπράγματου δικαιώματος (δουλείες, ενέχυρο, υποθήκη, επικαρπία, υψηλή κυριότητα, κ.λπ.).

Επιπλέον, επιτρέπεται η έκδοση ή η αναθεώρηση, για τα μερικώς αυθαίρετα, οικοδομικής άδειας, η εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης, ενώ επιτρέπεται η άδεια εγκατάστασης μεταποιητικών δραστηριοτήτων και η αδειοδότηση αυθαίρετων τουριστικών εγκαταστάσεων.

Η όποια πράξη, όμως, θα πρέπει επίσης να πραγματοποιηθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2013.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, πρόκειται για την 11η τροποποίηση του νόμου σε ένα χρόνο ισχύος της, ενώ επισημαίνεται ότι η κίνηση του υπουργείου είναι πιθανόν να προκαλέσει προβλήματα σε περίπτωση μη αποπληρωμής του υπολοίπου 70% του προστίμου, καθώς το ακίνητο μπορεί εν τω μεταξύ να έχει αλλάξει ιδιοκτήτη και τα συμβόλαια να θεωρηθούν άκυρα.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ