2012-12-07 11:20:09
Φωτογραφία για ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΚΑΣΠΙΑΣ Συνεχίζεται η διαπάλη για τους αγωγούς ενέργειας
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.--

Στην Κωνσταντινούπολη έγινε χτες συνάντηση με αντικείμενο την ενέργεια και την επωνυμία Ενεργειακό Φόρουμ της Κασπίας. Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, εκφράζοντας τη διάθεση της αστικής τάξης της Τουρκίας να αναβαθμίσει τη γεωστρατηγική θέση της είπε ότι αυτή «μπορεί να αποτελέσει τη λύση στο ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης» και να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο.

Ο Τούρκος υπουργός, αναφέρθηκε ενδεικτικά -αν και όπως είπε δεν ήταν στα θέματα της ατζέντας- στο σχέδιο για την κατασκευή του «Δια-Ανατολικού Αγωγού» (Trans Anatolian Pipeline), ο οποίος εάν κατασκευαστεί μπορεί να δώσει λύση μεταφέροντας αέριο από τα κοιτάσματα του Shah Deniz του Αζερμπαϊτζάν μέσω της Τουρκίας στην Ευρώπη και εξετάζεται αν θα φτάνει μέχρι την Αυστρία, μέσω της Βουλγαρίας ή στην Ιταλία μέσω της Ελλάδας. Στην κοινοπραξία που σχεδιάζει τον αγωγό, που αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2014 και να ολοκληρωθεί το 2018, συμμετέχουν οι τουρκικές εταιρείες ΤΡΑΟ και ΒΟΤΑS, καθώς και η αζέρικη, SOCAR.

Στο φόρουμ έδωσαν το «παρών» ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρώην υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, πλήθος αξιωματούχων από το Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία, ενώ σύμφωνα με τα ΜΜΕ παρόντες ήταν επιχειρηματίες και επενδυτές από τη Ρωσία, και τη Βρετανία.

http://www2.rizospastis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ