2012-12-07 11:43:08
Φωτογραφία για Πέφτουν κεφάλια για το ίματζ του
Με μελετημένες κινήσεις επίδειξης ισχύος, απομακρύνοντας «κλέφτες, προδότες και εχθρούς του λαού» ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επιχειρεί στην πραγματικότητα να βελτιώσει την εικόνα του εν μέσω της έντονης φημολογίας ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία του. Ενδεχομένως μάλιστα, σε ένα… μυστικό γιαπωνέζικο κουτί να κρατά κρυμμένη την αλήθεια για την κατάστασή του.

Αναλυτές, ειδικοί στα θέματα του Κρεμλίνου, θυμούνται ξαφνικά την εποχή της σοβιετικής γεροντοκρατίας και ερμηνεύουν με την αντίστοιχη υπερβολή τα μηνύματα που φθάνουν από τη Μόσχα. Το πρόβλημα περιορίζεται άραγε στη σπονδυλική στήλη του Ρώσου προέδρου ή είναι η ραχοκοκαλιά της πολιτικής κυριαρχίας του που έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα;

Η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου Πούτιν στην Τουρκία, μέσα σε ένα όχι και τόσο ευνοϊκό πολιτικό τοπίο μπορεί να είχε προκαταβολικά καταπραϋντική δράση στις οργιώδεις φήμες που έχουν απομακρύνει την εικόνα του αθλητικού προέδρου.


Ωστόσο, η προγραμματισμένη επίσκεψη του Ιάπωνα πρωθυπουργού Γιοσιχίκο Νόντα στη Ρωσία ματαιώθηκε εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης του Ρώσου προέδρου σύμφωνα με ανακοίνωση της ιαπωνικής πλευράς.

Μοιάζει λοιπόν κρυμμένη σε ένα μυστικό γιαπωνέζικο κουτί η αλήθεια κι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι διττή ή και να παραμείνει μυστική. Τώρα φαίνεται ότι επιχειρείται η τήρηση παλιότερου χρονοδιαγράμματος, αρχής γενομένης από την επίσκεψη στην Τουρκία, που είχε αναβληθεί στις αρχές του Οκτώβρη.Μια ερμηνεία λέει ότι στην ποδιά της αναδόμησης του υψηλού προφίλ Πούτιν, θυσιάστηκαν τα κεφάλια, πρώτα του υπουργού άμυνας κι ύστερα της υπουργού γεωργίας.

Η καρατόμηση του υπουργού άμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ έγινε λόγω έρευνας για την ανάμιξή του σε υπόθεση διαφθοράς. Τώρα ήλθε η σειρά της Ελένα Σκρίνικ, μέλους του υπουργικού συμβουλίου από το 2009 που κατηγορήθηκε για νεποτισμό και βρίσκεται στο επίκεντρο σχετικής έρευνας.

Παρά τα προβλήματα στη μέση του λοιπόν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σηκώνει με τόλμη το σπαθί του ενάντια στη διαφθορά και προσπαθεί να φανεί πειστικός. Το Σεπτέμβριο, μόλις το 41% των Ρώσων δήλωναν ότι εμπιστεύονται τον πρόεδρό τους. Τώρα;

http://6meres.gr/details.php?aid=45375
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ