2012-12-07 13:45:04
Φωτογραφία για Με το ένα πόδι έξω από τη Eurovision η Κύπρος
Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να μη συμμετάσχει στον επόμενο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, που θα γίνει τον Μάη του 2013 στο Μάλμε της Σουηδίας. 

Τη σχετική πληροφορία επιβεβαίωσε χθες στον «Φ» ο ίδιος ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, Μάκης Συμεού. Όπως είπε, το ημικρατικό κανάλι είχε κέρδος τα τελευταία χρόνια από τις συμμετοχές του στη συγκεκριμένη διοργάνωση, όμως με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της Κύπρου, κάποιοι ίσως θεωρήσουν προκλητική την παρουσία του ΡΙΚ σε μια τέτοια εκδήλωση, γι’ αυτό και συζητείται σοβαρά το ενδεχόμενο της ακύρωσης της κυπριακής συμμετοχής. 

Το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη βδομάδα στη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ και σε αυτήν αναμένεται ότι θα ληφθεί τελική απόφαση επί του θέματος. 

Αρκετά μέλη του Δ.Σ. πάντως, εμφανίζονται να υποστηρίζουν την κυπριακή συμμετοχή στη Γιουροβίζιον και γι’ αυτό θεωρείται βέβαιο ότι η όποια απόφαση ληφθεί, δεν θα είναι ομόφωνη.

Σε περίπτωση πάντως που αποχωρήσει το ΡΙΚ από τη Γιουροβίζιον του 2013 δεν θα… πρωτοπορήσει, διότι Πολωνία και Πορτογαλία, ανακοίνωσαν ήδη ότι δεν θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό και επικαλέστηκαν οικονομικούς λόγους. 

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ