2012-12-07 20:15:02
Φωτογραφία για Στη Μόσχα ο ψηλότερος ουρανοξύστης στην Ευρώπη
Η Μόσχα φιλοξενεί -για άλλη μια φορά- τον ψηλότερο ουρανοξύστη της Ευρώπης, παίρνοντας τον τίτλο από το Λονδίνο και το κτίριο Shard. Το Mercury City Tower, που φθάνει τα... 338 μέτρα, είναι ένας από τους πολλούς ουρανοξύστες που έχουν ξεφυτρώσει στη ρωσική πρωτεύουσα.

Το κτίριο μάλιστα έλαβε τον τίτλο του ψηλότερου στην Ευρώπη προτού καν ολοκληρωθεί, στην φάση της ανέγερσής του, όταν ξεπέρασε το λονδρέζικο Shard το οποίο φθάνει τα 310 μέτρα. Θα φιλοξενεί γραφεία στους πρώτους 40 ορόφους ενώ στους υπόλοιπους θα υπάρχουν πολυτελή διαμερίσματα.

Στα έξι χρόνια που διαρκεί η κατασκευή του, που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, έχουν δαπανηθεί σχεδόν 775 εκατ. ευρώ.

«Αυτό δείχνει ότι στη Ρωσία μπορούμε να συμβαδίζουμε με την σύγχρονη αρχιτεκτονική σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα», δήλωσε ο Ιγκόρ Κεσάγεφ, επικεφαλής της εταιρείας που κατασκευάζει τον Mercury.

Ο ουρανοξύστης βρίσκεται στην περιοχή Moscow City, στο οικονομικό κέντρο της Μόσχας, και είναι μόνο ένας από μια σειρά ουρανοξύστες στην ρωσική πρωτεύουσα
. Δίπλα του ακριβώς χτίζεται ο Federation Tower που αναμένεται να γίνει το ψηλότερο κτίριο της Ευρώπης όταν ολοκληρωθεί και φθάσει το τελικό ύψος του στα 506 μέτρα εντός του 2013. Δυο ακόμη κτίρια στην ίδια περιοχή είχαν στο παρελθόν τον τίτλο του υψηλότερου στην Ευρώπη προτού ξεπεραστούν από άλλα.

«Οι Ρώσοι θα κρατήσουν το ρεκόρ για ένα διάστημα επειδή χτίζουν περισσότερους ουρανοξύστες», είπε αναλυτής από την εταιρεία Emporis μιλώντας προς την Deutsche Welle.

Το Mercury City Tower μπορεί να είναι ο ψηλότερος ουρανοξύστης στην Ευρώπη όμως είναι νάνος σε σύγκριση με τον ψηλότερο στον κόσμο, τον Burj Khalifa στο Ντουμπάι που φθάνει τα 828 μέτρα.
tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ