2012-12-07 20:19:03
Φωτογραφία για Κενή περιεχομένου η πολυαναμενόμενη γνωμοδότηση για το πόρισμα της ΕΔΕ στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων
Χωρίς "happy end" έληξε το... κακόγουστο σίριαλ που παιζόταν, επί δύο και πλέον μήνες τώρα, μεταξύ Πολιτιστικού Οργανισμού και Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων, όσον αφορά την τύχη και την τυχόν ποινική αξιοποίηση του πορίσματος της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), που είχε πραγματοποιηθεί στον Οργανισμό, για την πολύκροτη υπόθεση των εισιτηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την υπόθεση -με έντονη "οσμή" ατασθαλίας- που είχε προκαλέσει σάλο την περασμένη άνοιξη και που οδήγησε στον εξαναγκασμό σε παραίτηση του τέως προέδρου του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού, Αντώνη Σκιαθά, που είχε ανταλλάξει και επιστολές πλήρεις αιχμών με το δήμαρχο Πατρέων, Γιάννη Δημαρά, ο οποίος και τον είχε τοποθετήσει στη συγκεκριμένη θέση.

Όσον αφορά την ΕΔΕ (που κι αυτή είχε αργήσει χαρακτηριστικά να ολοκληρωθεί, αφού μεσολάβησε κι ένας ολόκληρος μήνας διακοπών, τον Αύγουστο), το πόρισμά της ο σημερινός πρόεδρος του Οργανισμού, Νίκος Μακρής, το είχε διαβιβάσει από την 1η Οκτωβρίου στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να διατυπώσει την επιστημονική της γνώμη για την περαιτέρω αξιοποίησή του, αφού, όπως είχε αναφέρει τότε ο κ. Μακρής στο attacktv.gr, ο ίδιος δεν είναι νομικός, ώστε να το αξιολογήσει έγκυρα.


Η συνέχεια στο Δ.Σ. της Πέμπτης

Αφού, λοιπόν, έκτοτε μεσολάβησαν πάνω από δύο μήνες, η υποτιθέμενη γνωμοδότηση παραδόθηκε σήμερα, Παρασκευή, στον κ. Μακρή, ο οποίος, μιλώντας στο attacktv.gr, τη χαρακτήρισε "μια γνωμοδότηση που δεν λέει τίποτα, επί της ουσίας". Και συνέχισε, σε έντονο ύφος: "Ζητήσαμε από τη Νομική Υπηρεσία, που στελεχώνεται από πέντε-έξι άτομα, να μας διευκολύνουν, γιατί δεν είμαι δικηγόρος. Κι αυτοί κράτησαν το πόρισμα 65-66 μέρες, για να μην μας πουν τίποτα τελικά. Είναι ενδεικτικό ότι κάθε μέρα από την 1η του μηνός τούς έπαιρνα τηλέφωνο. Τέτοια κωλυσιεργία δεν έχω ξαναδεί".

Η συνέχεια τώρα αναμένεται να δοθεί στο Δ.Σ. του Οργανισμού, που συνεδριάζει την προσεχή Πέμπτη και όπου ο κ. Μακρής θα φέρει το πόρισμα προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων. Στο μεταξύ, το έχει παραδώσει σε μια δικηγόρο συνεργαζόμενη με τον Οργανισμό, προκειμένου να λάβει -επιτέλους- μία σαφή επιστημονική άποψη.

Πάντως, πέραν του τι θα συμβεί με τις νομικές συνέπειες του πορίσματος της ΕΔΕ, οι οποίες θα αφορούν την απόδοση ευθυνών σε υπαλλήλους του Οργανισμού, πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξέλιξη του διαχειριστικού ελέγχου, που διεξάγεται πλέον και μέσω του οποίου εκτιμάται ότι θα ριχτεί διάπλατο φως, για τα πεπραγμένα διαχρονικά τόσο των διοικήσεων του Οργανισμού όσο και των προγενέστερων διοικητικών σχημάτων που χειρίζονταν τα πολιτιστικά πράγματα του τρίτου Δήμου της χώρας.
attacktv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ