2012-12-07 20:59:02
Φωτογραφία για Δεν υπάρχουν στα σουπερμάρκετ της Γερμανίας ελληνικά προϊόντα, αναφέρει αναγνώστης
Γεια σας, ζω στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία. Τελευταία πήγα σε διάφορα μεγάλα σουπερμάρκετ αλλά και σε καταστήματα καλλυντικών για να δω αν υπάρχουν ελληνικά προϊόντα στα ράφια.

Το αποτέλεσμα είναι το εξής:

Μια αλυσίδα καταστημάτων με είδη ομορφιάς (Müller) έχει ένα γεμάτο ράφι με προϊόντα του Κορρέ.

Σε κάποια σουπερμάρκετ είδα τα ελληνικά bake rolls και διάφορα είδη των 7days. Συνεχίζουμε. Οινοπνευματώδη ποτά. Στα ράφια υπάρχουν μερικά κρασιά του Τσάνταλη, το ούζο πλωμαρίου, και το Μεταξά. Υπάρχουν και άλλα ελληνικά κρασιά που έρχονται χύμα και εμφιαλώνονται από γερμανικές εταιρίες / που εισπράττουν και τα μεγάλα κέρδη. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ελαιόλαδα μας, αν εξαιρέσουμε το Άλτης, το Irina, και το Iliada που παρεμπιπτόντως υπάρχουν μόνο σε μερικά καταστήματα χονδρικής.

Αναρωτιέμαι, αν έχουμε επιχειρηματικό πνεύμα οι σημερινοί Έλληνες. Είναι δυνατών να διαθέτουμε τα προϊόντα μας η χύμα η καθόλου στο εξωτερικό την ώρα που υπάρχει κρίση;


Οι Ισπανοί πως τα καταφέρνουν και εξάγουν τα πάντα;

Λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια, αγγούρια, ντομάτες και δε συμμαζεύεται, έρχονται από Ισπανία. Οι Τούρκοι πάλι εξάγουν σύκα, χαλβάδες, μπαχαρικά, ρακί,...

Πρέπει επιτέλους να κάνουμε όλοι μια συντονισμένη προσπάθεια και να αναδείξουμε τα προϊόντα μας. Και λεμόνια έχουμε και πορτοκάλια και ροδάκινα που σαπίζουν σε χωματερές. Η Ελλάδα είναι πλούσια σε πολλά αγαθά. Ας τα εκμεταλλευτούμε οικονομικά. Δεν είναι ανάγκη να φεύγουν χύμα. Μπορούμε να τα τυποποιήσουμε και να τα μετατρέψουμε σε άλλα είδη όπως σαπούνια, μαρμελάδες, κτλ.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ