2012-12-07 23:33:03
Φωτογραφία για Μοσκοβισί: Δεν προσπαθώ να γίνω πρόεδρος του Eurogroup
Συνεχίζεται το «παιχνίδι του θρόνου» για τη διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στην προεδρία του Eurogroup, με τον φερόμενο ως επικρατέστερο υποψήφιο, Γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, να απαρνείται... τον τίτλο του υποψηφίου.

«Θα σκεφτούμε [τη διαδοχή] συλλογικά, δεν είναι υποψήφιος», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV. «Ο πρόεδρος πρέπει να εκλεγεί με τη συναίνεση όλων. Δεν κάνω εκστρατεία».

Σύμφωνα με πηγή που βρίσκεται κοντά στον υπουργό, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ο κ. Μοσκοβισί ήθελε να υπογραμμίσει πως η διαδικασία εκλογής του νέου επικεφαλής του Eurogroup δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και θα ήταν πρόωρο να γίνονται συζητήσεις για υποψηφιότητες.

Το ζήτημα εκλογής νέας ηγεσία στο Eurogroup προέκυψε έπειτα από τη συνεδρίαση της Δευτέρας, 3 Δεκεμβρίου, όταν ο κ. Γιουνκέρ ανακοίνωσε πως προτίθεται να αφήσει τη θέση του είτε στα τέλη του 2012 είτε στις αρχές του ερχόμενου έτους. Ο κ. Μοσκοβισί αναδείχθηκε άμεσα σε δελφίνο.
ipop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ