2012-12-08 09:18:33
Φωτογραφία για Το ρατσιστικό tweet της Παπαχρήστου το 2ο χειρότερο στον κόσμο,
Η Βούλα Παπαχρήστου χωρίς μάσκα. Tο επίμαχο tweet της Ελληνίδας αθλήτριας.

Με αυτή τη διάκριση κατατάσσεται στη λίστα του αμερικανικού περιοδικού Time,

Το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό Time δημοσίευσε λίστα με τα χειρότερα tweets του 2012 και τοποθέτησε αυτό της ελληνίδα άλτριας Βούλα Παπαχρήστου στη δεύτερη θέση με τίτλο «Ρατσισμός στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα... Τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!» ήταν το ανυπόκριτα μισάνθρωπο tweet που είχε γράψει η Παπαχρήστου στο λογαριασμό της το οποίο της στοίχισε τη συμμετοχή στους Αγώνες του Λονδίνου, καθώς η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την απέκλεισε αμέσως.

Το δημοσίευμα προσθέτει πως την συμπεριφορά της Παπαχρήστου ακολούθησε ο ελβετός ποδοσφαιριστής Μισέλ Μοργκανέλα, ο οποίος επέστρεψε επίσης σπίτι του για ανάρμοστα ρατσιστικά σχόλια που δεν συνάδουν με το Ολυμπιακό Πνεύμα. «Κορεάτες [ποδοσφαιριστές], ένα μάτσο μόγγολα», είχε γράψει μετά την ήττα της εθνικής του από την αντίστοιχη της Νότιας Κορέας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.


Στην πρώτη θέση των χειρότερων Tweets, βρίσκεται η γκάφα του βρετανικού καταστήματος μόδας CelebBoutique, το οποίο ντύνει τους πελάτες του όπως ντύνονται οι διασημότητες. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος, είδαν ότι στις 20 Ιουλίου στο twitter ήταν πρώτο στα trending topics («θέμα της μόδας») η λέξη Aurora, προφανώς λόγω της μαζικής δολοφονίας γονέων και παιδιών στην πρεμιέρα της νέας ταινίας «Μπάτμαν» στο σινεμά «Ορόρα» του Κολοράντο.

Οι υπεύθυνοι του καταστήματος όμως δεν διασταύρωσαν τις ειδήσεις στο διαδίκτυο. Και έσπευσαν να αναρτήσουν εξής tweet: «Η λέξη Aurora είναι στην κορυφή, προφανώς λόγω του φορέματος μας Aurora, εμπνευσμένου από την Kim K» ("#Aurora is trending, clearly about our Kim K inspired #Aurora dress").

Το υπουργείο Τουρισμού της Σουηδίας παίρνει το… χάλκινο μετάλλιο των χειρότερων «τιτιβισμάτων», καθώς είχε την ιδέα να δίνει κάθε εβδομάδα σε ένα πολίτη τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το λογαριασμού του υπουργείου στο Twiter προκειμένου να προβάλλει τις ομορφιές της χώρας στο κόσμο. Το «πείραμα» πήγαινε καλά μέχρι τη στιγμή που τα ηνία πήρε η 27χρονη Σόνια Αμπραμσον η οποία ανήρτησε προσβλητικά σχόλια για τους Εβραίους. «Γιατί όλος αυτός ο ντόρος με τους Εβραίους; Δεν μπορείς να καταλάβεις αν κάποιος είναι Εβραίος, εκτός αν δεις το πέος του, αλλά και πάλι, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος», έγραψε - βλακωδώς «χαριτωμένα» - η νεαρή Σουηδή, ενώ πιο κάτω βρίσκεται η Αμερικανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος Αν Κούλτερ η οποία αποκάλεσε «καθυστερημένο» τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, πάλι μέσω Twitter.

Αναδημοσιευσα Από Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ