2012-12-08 11:36:37
Φωτογραφία για 75.954 ευχές: Το MINI σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ σύμφωνα με το Guinness World Records™ για τη μεγαλύτερη ευχολίστα όλων των εποχών που έχει παραδοθεί ποτέ στον Αϊ Βασίλη
Το MINI σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ σύμφωνα με το Guinness World Records™ για τη μεγαλύτερη ευχολίστα όλων των εποχών που έχει παραδοθεί ποτέ στον Αϊ Βασίλη.

Ροβανιέμι. Το MINI Goes to Santa Claus project χάρισε στο MINI ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness, συγκεντρώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ 75.954 ευχές, το μεγαλύτερο αριθμό που έχει παραδοθεί ποτέ στον Αϊ Βασίλη. Η παγκοσμίως μεγαλύτερη ευχολίστα μήκους 3798.5 μέτρων, παραδόθηκε απευθείας στα χέρια του Αϊ Βασίλη στο Ταχυδρομείο του ‘Santa Claus’ στο Ροβανιέμι.

Η ευχολίστα δημιουργήθηκε με την ένωση όλων των ευχών - τη μία μετά την άλλη - και τη χρήση ειδικού χαρτιού φιλικού προς στο περιβάλλον.

Το MINI Goes to Santa Claus project

Ένας στόλος οκτώ οχημάτων MINI ταξίδεψε από τη μία άκρη της Ευρώπης στην άλλη, με προορισμό τον Αρκτικό Κύκλο για να παραδώσει στον Αϊ Βασίλη χριστουγεννιάτικες ευχές γραμμένες από μικρούς και μεγάλους από όλο τον κόσμο. Για την επίτευξη ενός Παγκοσμίου Ρεκόρ Γκίνες, συμμετείχαν συνολικά 16 χώρες στη συλλογή των ευχών: Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ελλάδα, Πολωνία, Σλοβενία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ρωσία, ΗΠΑ και Σιγκαπούρη.


Το ταξίδι της Οικογένειας MINI στο Ροβανιέμι

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, η Οικογένεια ΜΙΝ αναχώρησε από τα κεντρικά γραφεία του BMW Group στο Μόναχο με προορισμό το Ροβανιέμι. Καθοδόν, καλύπτοντας μία απόσταση πάνω από 3.500 km, η Οικογένεια ΜΙΝΙ πέρασε από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης όπως Κοπεγχάγη και Στοκχόλμη, όπου συνεχίστηκε η συγκέντρωση ευχών.

Το νέο MINI Paceman

Το νέο MINI Paceman, το έβδομο μοντέλο της οικογένειας MINI, υποδέχτηκε το κονβόι MINI Goes to Santa Claus φτάνοντας στο Ροβανιέμι. Με τη μοναδική του προσωπικότητα, το MINI Paceman προσφέρει ένα καινοτόμο συνδυασμό σπορ και εκφραστικής σχεδίασης. Είναι το πρώτο Sports Activity Coupé στην premium compact κατηγορία και διατίθεται με σύστημα τετρακίνησης MINI ALL4.

Ένας σπουδαίος προσκεκλημένος: Rauno Aaltonen

Στο Ροβανιέμι, την Οικογένεια MINI υποδέχτηκε ένας ξεχωριστός προσκεκλημένος: ο Rauno Aaltonen.

Ο Φινλανδός οδηγός έκανε επίδειξη του εξαιρετικού ταλέντου του στο τιμόνι ενός νέου MINI Paceman, αναβιώνοντας για το διεθνή Τύπο την MINI Ice Driving Experience. Ο Rauno Aaltonen κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι το 1965 και, χάρη στο απαράμιλλο οδηγικό στυλ και την έξυπνη επιλογή ελαστικών, ήταν ο νικητής του ιστορικού Ράλι Μόντε Κάρλο 1967 στο τιμόνι ενός κλασικού Mini. Ο Rauno Aaltonen είναι επίσης γνωστός σαν ‘ο Ιπτάμενος Φινλανδός’ και "the Rally Professor", κάτι που οφείλεται στον απίστευτο αριθμό βραβείων και διακρίσεων που έχει κατακτήσει.

Σε συνεργασία με το Ροβανιέμι

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης MINI Goes to Santa Claus, οι άνθρωποι του MINI συνεργάστηκαν με την πόλη Rovaniemi, την ‘Επίσημη Πατρίδα’ του Αϊ Βασίλη και ‘Καρδιά της Λαπωνίας’. Το Ροβανιέμι βρίσκεται στον 66ο παράλληλο στον Αρκτικό Κύκλο, περίπου 800 km από το Ελσίνκι και 2.600 km από το Β. Πόλο. Η πόλη τοποθετείται ανάμεσα στους λόφους Ounasvaara και Kokalovaara, στη συμβολή του ποταμού Kemijoki και του παραποτάμου του, Ounasjoki. Το όνομα ‘Rovaniemi’ έχει θεωρηθεί συχνά ότι είναι Λαπωνικής προέλευσης επειδή στη γλώσσα Sami ‘roavvi’ σημαίνει κατάφυτος λόφος, ενώ στα Φινλανδικά ‘rova’ σημαίνει ‘σωρός από πέτρες’ ή ‘βράχος’. Η πρωτεύουσα της Λαπωνίας είναι μία μαγική πόλη. Πράγματι, αν και τα Χριστούγεννα έρχονται μία φορά το χρόνο, στο Ροβανιέμι μπορείς να συναντάς τον Αϊ Βασίλη κάθε μέρα.
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στην Κύπρο ο Αντ. Σαμαράς
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στην Κύπρο ο Αντ. Σαμαράς
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ