2012-12-08 15:17:01
Φωτογραφία για Eπιστολή του πατέρα που έκανε την καταγγελία για την ζωγραφική με χλωρίνη σε Νηπιαγωγείο
Μετά την καταγγελία για την προϊσταμένη του 5ου Νηπιαγωγείου Καλλιθέας, σε σχέση με το θέμα της χλωρίνης, που αναρτήθηκε από το tromaktiko την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, ο κ. Μαυρίδης (πατέρας του 5χρονου αγοριού) που διαμαρτυρήθηκε έντονα όταν διαπίστωσε ότι τα παιδιά του νηπιαγωγείου ζωγραφίζουν με χλωρίνη, έστειλε την παρακάτω επιστολή στο blog μας, προκειμένου να... γίνει ξεκάθαρο πως ό,τι έκανε δεν έκρυβε από πίσω προσωπικές διαφορές με την προϊσταμένη, αλλά μόνο την προστασία της υγείας του παιδιού του.

Δείτε το θέμα που αναρτήθηκε στο tromaktiko την περασμένη Τετάρτη ΕΔΩ

Ο κ. Μαυρίδης γράφει:

«Το περιστατικό ξεκίνησε όταν την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου κατά την προσέλευση του γιου μου στο νηπιαγωγείο διαπίστωσα στην πόρτα της διπλανής τάξης, αναρτημένο θέμα με τίτλο "ζωγραφική με χλωρίνη".

Πριν μερικές μέρες είχα διαβάσει για ένα κοριτσάκι που είχε καταπιεί λίγη χλωρίνη με νερό και ότι είχε πάθει εσωτερικό έγκαυμα, και σε συνδυασμό με την λέξη "χλωρίνη" ήταν αρκετό για να με κάνει έντονα να ανησυχήσω και να ρωτήσω τις νηπιαγωγούς για το τι είναι αυτό το είδος της ζωγραφικής με χλωρίνη.


Όμως λόγω ατυχούς συγκυρίας, και αστοχίας στην επικοινωνία μας, στην οποία επενέβησαν και τρίτοι, τα πράγματα εκτροχιάσθηκαν. Εγώ από την μεριά μου αγχωμένος και πιεσμένος άρχισα να κάνω ενέργειες προς την κατεύθυνση του να σταματήσει άμεσα αυτή η δραστηριότητα, μια για πάντα.

Σε αυτές τις ενέργειες ήταν και η δημοσιοποίηση του θέματος μέσω του Internet.

Μέσα σε λίγες ώρες το θέμα παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον, και άρχισε να αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις από ότι εγώ αξιολόγησα.

Αναγνωρίζω ότι οι νηπιαγωγοί κάνουν ό,τι μπορούν για να δώσουν τα σωστά εφόδια στα παιδιά αυτής της ευαίσθητης ηλικίας και να τα προετοιμάσουν για το δημοτικό, και ότι κάνουν, ό,τι καλύτερο μπορούν για να την ασφάλεια τους.

Φυσικά ακόμη και έτσι το νηπιαγωγείο απέσυρε αυτήν την έκθεση που δημιούργησε το θέμα, και εγώ με την σειρά μου προσπαθώ να βοηθήσω στο να επανέλθει η πρώτιστη ευχάριστης ατμόσφαιρα μέσα στο νηπιαγωγείο.

Θεωρώ απαραίτητη την συνεργασία των γονιών με το νηπιαγωγείο και τους νηπιαγωγούς, και δεσμεύομαι ότι θα διατηρήσω το κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας ανάμεσα μας.

Ο βασικός μου στόχος ήταν και θα είναι, η αδιάλειπτη και ήρεμη λειτουργία του νηπιαγωγείου, αλλά και η διασφάλιση της ασφάλειας του παιδιού μου στο μέγιστο ανθρωπίνως δυνατόν. Σε καμία περίπτωση δεν είχα και δεν έχω καμία πρόθεση να προκαλέσω το οποιοδήποτε πρόβλημα σε κανέναν και για αυτό και πουθενά δεν έχω αναφέρει κανένα άλλο όνομα πλέον του δικού μου.

Σας παρακαλώ εφόσον οι εξηγήσεις δόθηκαν εκατέρωθεν, εφόσον η δραστηριότητα αυτή αποσύρθηκε, να θεωρήσουμε το θέμα λήξαν και να βοηθήσουμε έτσι στο να επανέλθει η ηρεμία στο νηπιαγωγείο που την έχει ανάγκη για να μπορεί να λειτουργήσει». 

Μαυρίδης Χαράλαμπος

Σαφώς και το θέμα μπορεί να έχει λήξει από την στιγμή που αποσύρθηκε η ζωγραφική με την χλωρίνη από το νηπιαγωγείο, μετά την άμεση και γρήγορη παρέμβαση και του αναπληρωματικού διευθυντή κύριου Τσακωνάκου, ωστόσο θα μπορούσε να μην είχε καν ξεκινήσει, εάν ήξερε η προϊσταμένη πώς να αντιμετωπίσει έναν ανήσυχο πατέρα και αντί να τον παροτρύνει να κάνει καταγγελία βγάζοντάς τον τρελό, να κατανοούσε εξ αρχής το πρόβλημα και να απέσυρε χωρίς να χρειαζόταν η παρέμβαση άλλων, την επικίνδυνη αυτή δραστηριότητα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ