2012-12-08 23:00:13
Φωτογραφία για Πότε θα σταματήσουμε να δίνουμε σημασία σε δηλώσεις της πολιτικής τάξης;
Όχι,δεν πέφτω μέσα στην παγίδα του να γράψω γιά κάποιο συγκεκριμένο μέλος της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα. Όλα μα όλα της τα μέλη, ανεξαρτήτως κόμματος, είναι τα προϊόντα-σκουπίδια του σαθρού πολιτικού συστήματος της στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας, που κατακερματίζει την ελληνική κοινωνία και την κρατάει στην ομηρία της ιδιωτείας, του πλασματικού δημοσίου χρέους και των καταχρηστικών δόσεων της αποπληρωμής του.Είναι λοιπόν ποτέ δυνατόν κάποια μέλη της παρούσας πολιτικής τάξης να καθίσουν στο σκαμί κάποια άλλα μέλη της ιδίας πολιτικής τάξης; Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.

Ούτε πρόκειται ποτέ να βγούμε από την πολιτική μας κρίση με κάποια οικονομική χαλαρότητα που θα μπορούσαν ίσως να προσφέρουν στον ελληνικό μας κόσμο οι φυσικοί ενεργειακοί πόροι της Ελλάδος και της Κύπρου [1]. Διότι ως δύο πρότυπα χωρών με φυσικούς ενεργειακούς πόρους, η Νορβηγία και η Νιγηρία δείχνουν καθαρά πως και η ελληνική μας κρίση είναι καθαρά πολιτική [2].


Όπως τα κόμματα της Τροϊκανής κυβέρνησης, έτσι και όλα τα άλλα κόμματα της δήθεν αντιπολίτευσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο συμβάλλουν τα μέγιστα στην κατοχή της χώρας τους και στην απορρόφησή της από παγκόσμια κέντρα αισχροκέρδιας. Είναι απελπιστικό το πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι στον ελληνικό μας κόσμο, που εξακολουθούν να νομίζουν πως μία αλλαγή στα κόμματα εξουσίας, δηλαδή κάποιος άλλος συνδιασμός κομμάτων, ‘εκλεγμένων’ μέσα από το νυν σαθρό πολιτικό σύστημα, ίσως να βγάλει την Ελλάδα και την Κύπρο από την πολιτική μας κρίση.

Είναι όντως κουτό να επαναλαμβάνουμε τις ίδιες πράξεις και να περιμένουμε διαφορετικά αποτελέσματα. Είναι δηλαδή τέλεια κουζουλό να επαναλαμβάνουμε τις ίδιες εκλογές, με το ίδιο πολιτικό σύστημα και τα ίδια πολιτικά κόμματα και πρόσωπα, αλλά να περιμένουμε κάποια διαφορετικά, ποθητά αποτελέσματα.

Είθε ο ελληνικός μας κόσμος να αρχίσει να συνειδητοποιεί την άμεση ανάγκη γιά μία γενική πολιτική απεργία, με ένα ξελαμπικαρισμένο πολιτικό αίτημα, γιά το πέρασμα άμεσα και θεσμικά της πολιτικής εξουσίας στην ελληνική μας κοινωνία, μέσα φυσικά από μία πραγματικά λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Θεσμικά, διότι χωρίς ένα θεσμικό βάθρο στην πολιτική, η ελληνική μας κοινωνία δεν μπορεί καν να υφίσταται ως πολιτική οντότητα.

Ως ένα άτομο, ο ανθρωπος διαφέρει από τον άνθρωπο-μέλος μιάς συλλογικότητας ενός έθους και έθνους. Διαφορετικά ανταποκρίνεται, π.χ., σε μία πολιτική ερώτηση, ένας άνθρωπος ως ένα άτομο και και ως ένα μέλος της κοινωνικής του συλλογικότητος.

Στην εποχή των προγόνων μας της κλασικής Ελλάδος, η ανθρώπινη κοινωνία ήταν μία έννοια όχι οντολογική αλλά οντική, και ήταν φυσικά αναγνωρισμένη ως ένας θεσμός μέσα στην πολιτεία. Σήμερα η κοινωνία μας όχι μόνον οντική δεν είναι, αλλά ούτε καν οντολογική, εάν καν υφίσταται πέραν από μία αφηρημένη γιά τον περισσότερο κόσμο έννοια, μιάς και δεν αναγνωρίζεται ως ένας θεσμός μέσα στην πολιτεία.

Γιά να ξαναφτιάξουμε την ελληνική μας κοινωνία, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να την αναγνωρίσουμε ξανά και να της δώσουμε μία θεσμική οντότητα μέσα στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδος και της Κύπρου. Δεν έχει σημασία το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα ή η συγκεκριμένη δομή του πολιτεύματος της Ελλάδος ή της Κύπρου.

Εκείνο που επείγει είναι να ξαναδώσουμε μία θεσμική οντότητα στην ελληνική μας κοινωνία, ώστε να συμμετέχει δυναμικά και ενεργά μέσα στην πολιτική ζωή του ελληνικού μας έθνους. Πρέπει δηλαδή να ξαναγίνουμε Ελληνίδες και Έλληνες και θεσμικά, αν όχι πρωταρχικά θεσμικά.

Ευοί Ευάν,

Νίκος Γεωργαντζάς

[1] Ξεπέρασε και την Μάρθα Βούρτση ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Το δάκρυ του Χριστόφια

[2] Κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, η Νορβηγία και η Νιγηρία
 Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ