2012-12-09 00:59:03
Φωτογραφία για Σάλος για την απόδραση του δράστη της δολοφονίας Λαζανά!
Από Μονάδα Μέριμνας Ανηλίκων στο Βόλο και όχι από Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων φαίνεται να δραπέτευσε ο ανήλικος δράστης της δολοφονίας του Θανάση Λαζανά.

Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Πάτρα από το γεγονός ότι δικάστηκε ερήμην ο 17χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο 30χρονου Θανάση Λαζανά στην περιοχή Κρύα Ιτεών, τον περασμένο Μάιο, το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο ανήλικος διέφυγε από Μονάδα Μέριμνας Ανηλίκων και δεν απέδρασε από Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρονται τα εξής: «Ο ανήλικος είχε αρχικά προφυλακιστεί στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνα με διάταξη ανακριτή από το Μάιο του 2012. Με βούλευμα του αρμοδίου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφασίστηκε ότι δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω κρατήσεώς του και διατάχθηκε η αποφυλάκισή του και η παραμονή του στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου, το οποίο δεν αποτελεί Κατάστημα Κράτησης αλλά Μονάδα Μέριμνας Ανηλίκων για κοινωνική επανένταξη, από όπου και διέφυγε.»


Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας, ο 17χρονος αλλοδαπός μεταφέρθηκε από το Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνας στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου, μόλις συμπληρώθηκε το εξάμηνο κράτησης, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος.

Όμως όπως πρόσθεσε θα έπρεπε να υπάρχει μέριμνα από τον νομοθέτη για τρίμηνη παράταση της κράτησης.

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με την δικαστική απόφαση ο 17χρονος καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης για τον φόνο του Θανάση Λαζανά, ενώ για την ίδια υπόθεση η Αστυνομία αναζητά δύο ακόμη άτομα.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η Χρυσή Αυγή:

"Ο αδίστακτος αφγανός δολοφόνος του Θανάση Λαζανά αφέθηκε κατ΄ουσία ελεύθερος και η απόφαση αυτή συνιστά πρωτοφανές έγκλημα. Να παραιτηθεί άμεσα και να διωχθεί ποινικά η θλιβερή ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που διαπράττει ανάλογο έγκλημα μετά την εύνοια προς τον πακιστανό βιαστή της Πάρου και την αποφυλάκιση του γεωργιανού δολοφόνου των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ"
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Μέσι της Βαγδάτης
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Μέσι της Βαγδάτης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ