2012-03-24 23:41:05
Φωτογραφία για Ράϊχενμπαχ: «Πιο αισιόδοξος από ποτέ»
Πιο αισιόδοξος από ποτέ για την Ελλάδα, δηλώνει στη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Passauer Neue Presse ο επικεφαλής... της ευρωπαϊκής Task Force στην Αθήνα Χορστ Ράϊχενμπαχ. Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Task Force διαπιστώνει θετικές εξελίξεις στην καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς στην Ελλάδα, για παράδειγμα στην προσπάθεια να σταματήσει η καταβολή συντάξεων με πλαστά δικαιολογητικά.

«Το τμήμα του υπουργείου που είναι υπεύθυνο για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου έχει κάνει μεγάλη πρόοδο» επισημαίνει το πρώην στέλεχος της Κομισιόν. Επίσης επισημαίνει ότι ο έλεγχος των δαπανών έχει βελτιωθεί, ενώ κρίνει ρεαλιστικό τον στόχο να εισπράξει φέτος δύο δισεκατομμύρια επιπλέον φορολογικά έσοδα από εκκρεμείς υποθέσεις. Από την άλλη πλευρά τονίζει ότι τα προβλήματα παραμένουν στην προσπάθεια για τη φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων και τη διενέργεια ελέγχων στις επιχειρήσεις.


Ο Χορστ Ράϊχενμπαχ βλέπει μεγάλες δυσκολίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα, επισημαίνοντας ότι απαιτείται άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να αναπτυχθεί η οικονομία. Επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά ότι η ελληνική οικονομία έχει προοπτικές ανάπτυξης κυρίως στη γεωργία και στον τουρισμό, αλλά επίσης και σε τομείς όπως οι υδατοκαλλιέργειες, η παρασκευή γενόσημων φαρμάκων και η φροντίδα ηλικιωμένων.

«Εφιάλτης» η γραφειοκρατία;

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής Task Force επισημαίνει ότι η γραφειοκρατία εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλο εμπόδιο. «Η διαδικασία για την αδειοδότηση επιχειρήσεων είναι ένας εφιάλτης. Μπορεί να κρατήσει χρόνια ολόκληρα» δηλώνει χαρακτηριστικά. Αλλά και η εγκατάσταση βιομηχανικών μονάδων είναι περίπλοκη διαδικασία, καθώς η κτηματολογική υπηρεσία δεν μπορεί πάντοτε να εκδώσει ασφαλείς τίτλους ιδιοκτησίας. «Η επίλυση αυτών των προβλημάτων έχει απόλυτη προτεραιότητα» λέει ο Χορστ Ράϊχενμπαχ.

Αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές ο επικεφαλής της Task Force δηλώνει ότι ελπίζει σε σταθερές πολιτικές συνθήκες. Υποστηρίζει ότι η ψυχολογία στην Ελλάδα θα μπορούσε να αλλάξει πολύ γρήγορα προς το καλύτερο, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να εφαρμοστεί μέχρι το φθινόπωρο «μία αξιόπιστη στρατηγική εναντίον της διαφθοράς». Αυτό το πρόβλημα τον ανησυχεί ιδιαιτέρως, τονίζει ο Χορστ Ράϊχενμπαχ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παιχνίδια στην άμμο...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παιχνίδια στην άμμο...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ