2012-12-09 10:20:49
Φωτογραφία για Για το γόητρο και τον κόσμο του
Μία σπουδαία νίκη θέλει να πάρει απόψε ο Παναθηναϊκός στο αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm) Όποια και αν είναι η βαθμολογική διαφορά των «αιωνίων» αντιπάλων η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα θα παλέψει για τους τρεις βαθμούς της νίκης για το γόητρό της και τον κόσμο που θα βρεθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Άλλωστε, αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αργεντινός τεχνικός στη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης: «Πρέπει να νικήσουμε για την ιστορία μας και τον κόσμο».

Επίσης, οι «πράσινοι» θέλουν να σπάσουν το αήττητο των Πειραιωτών και πάρουν το «τρίποντο» με το οποίο θα μπουν στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ρότσα δεν προτίθεται να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι με την Τότεναμ στο Λονδίνο. Όλα δείχνουν ότι ο 51χρονος προπονητής θα δώσει φανέλα βασικού στον Πετρόπουλο αντί του Τοτσέ και ο Χριστοδουλόπουλος θα παίξει στη θέση του Σο, ο οποίος είναι στην αποστολή του «τριφυλλιού».


Πρόθεση του «Ινδιάνου» είναι να παρατάξει ένα πιο επιθετικό σχήμα σε σχέση με το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Συγκεκριμένα, την «πράσινη» εστία θα υπερασπιστεί ο Καρνέζης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μαρίνο (αντί του κουρασμένου Σεϊταρίδη), Τριανταφυλλόπουλος (έχει προβάδισμα έναντι του Βελάσκες), Βύντρα και Σπυρόπουλος.

Ως «κόφτης» θα αγωνιστεί ο Βιτόλο, έχοντας ως εσωτερικούς χαφ τους Ζέκα και Σισοκό. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος και Πετρόπουλος. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Χουχούμης, Σο, Λαγός, Φουρλάνος, Φορναρόλι, Τοτσέ και Μπαρμπαρούσης.

Εκτός έμεινε ο Κουίνσι, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη θλάση που είχε υποστεί στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και ο Ρότσα δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του.

Προϊστορία

Η περσινή νίκη του Ολυμπιακού, στον αγώνα που δεν τελείωσε ποτέ, έφερε απόλυτη ισορροπία στα αποτελέσματα των ντέρμπι που έχουν γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό. Σε 53 αγώνες, οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι έχουν από 15 νίκες ο καθένας και έχουν αναδειχθεί ισόπαλοι 23 φορές.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

18/03/12 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 (51' Αμπντούν)

30/10/10 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1 (57', 63' Σισέ - 37' Μιραλάς)

21/03/10 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 (68΄ Ντάρμπισαϊρ)

09/11/08 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0

02/09/07 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0
sport-fm
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ