2012-12-09 13:56:03
Φωτογραφία για Τα νέα δεδομένα στην οικονομία και το τέλος της μεσαίας τάξης στον Κυριακάτικο Τύπο
Ο δύσκολος χειμώνας της Πολιτικής με την νέα λίστα Λαγκάρντ, οι αποκαλύψεις για τα νέα μέτρα του 2013 και πολύ παρασκήνιο συνθέτουν σύμφωνα με το www.greekmme.gr τα πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου Τύπου που κινούνται σε ύφος...οικονομίας! Πιο αναλυτικά το 'Πρώτο ΘΕΜΑ' τιτλοφορεί ότι "Στουρνάρας: Την περιμένουμε από ώρα σε ώρα- Έρχεται η καθαρή λίστα Λαγκάρντ-Οι Γάλλοι αποφάσισαν οριστικά να την ξαναστείλουν παρά τις πιέσεις στο παρασκήνιο-Η προηγούμενη που παρουσίασε ο Παπακωνσταντίνου θεωρείται βέβαιο ότι έχει αλλοιωθεί" οπότε να δούμε που θα αποδοθούν ευθύνες....Ο 'Ελεύθερος ΤΥΠΟΣ' καταθέτει στο κύριο θέμα του ότι "Παράτυπες μειώσεις από το 2010, νέες απώλειες από το 2014-Διπλή παγίδα για συντάξεις και εφάπαξ-Νέο κόλπο τύπου ΛΑΦΚΑ, οι συνταξιούχοι έχασαν από το πρώτο μνημόνιο από 20 ως 100 ευρώ μηνιαίως τα οποία μπορούν να διεκδικήσουν, νέο κούρεμα κατά 50% στο εφάπαξ για όσους αποχωρήσουν από 1 Ιανουαρίου 2014 φέρνει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα ταμεία".


@Αποκαλυπτικό το κεντρικό θέμα στο κυριακάτικο 'ΕΘΝΟΣ' που τονίζει ότι "Με συμφωνία τύπου Γιάλτας η τρικομματική Κυβέρνηση μοίρασε την κρατική μηχανή-Επέλαση στις ΔΕΚΟ από πρώην βουλευτές και πολιτευτές αλλά και...αποτυχημένους-Το πάρτυ των ημετέρων διαψεύσει τις εξαγγελίες για ικανούς μάνατζερ" οπότε μια από τα ίδια...στη πολιτική σούπα! To 'ΒΗΜΑ' παρουσιάζει όλο το φορολογικό νομοσχέδιο "Παγίδα φόρων στην μεσαία τάξη-Χαμένοι όλοι με εισόδημα πάνω από 25.000 ευρώ, πόσα θα πληρώσουν επαγγελματίες και επιχειρήσεις, τι θα ισχύσει για πόθεν έσχες, ακίνητα και στο 15% ο φόρος για τις καταθέσεις" μας...οπότε τέλος...

@Το ΄ΠΑΡΟΝ Κυριακής' προειδοποιεί στο κύριο άρθρο του ότι "Στα χέρια των ξένων τράπεζεςμ επιχειρήσεις και ΜΜΕ- Έρχονται τα νέα αφεντικά-Θέλουν να αρπάξουν αντί πινακίου φακής τα φιλέτα με τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου". Η 'Κυριακάτική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' προσθέτει ότι "Όχι Γιάννος, Γιαννάκης-Οι έξι καυτοί φάκελοι για τα εξοπλιστικά που αφήνουν άγρυπνο τον Γιάννο Παπαντωνίου-Τα Leopard2, αεροπλάνα Απάτσι, οι φρεγάτες και τα F16"...

@Με τίτλο: "Απόρρητη εισήγηση στον Πρωθυπουργό" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία φέρει στη δημοσιότητα έγγραφο τριών επιστημόνων για τα πετρέλαια. Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό έγγραφο -που έχει παραδοθεί στον Αντώνη Σαμαρά- "από 270 δις έως και 1,3 τρις δολάρια αποτιμούν οι κ.κ Κονοφάγος, Λυγερός και Φώσκολος το όφελος της χώρας από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και, ίσως, πετρελαίου νότια της Κρήτης". Στο ρεπορτάζ της η Realnews αποκαλύπτει και "σε ποιόν ανέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς το ρόλο του συνδέσμου του Μεγάρου Μαξίμου με την άτυπη επιτροπή των ειδικών". Το κύριο άρθρο της εφημερίδας που υπογράφει ο Νίκος Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "ΑΟΖ εδώ και τώρα!" και αναφέρεται στην ανάγκη η Κυβέρνηση "να προχωρήσει γρήγορα σε ουσιαστικές συνομιλίες με τα γειτονικά κράτη για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και αμέσως μετά να προκηρύξει διαγωνισμούς για έναν μεγάλο αριθμό θαλάσσιων οικοπέδων".

@H 'Kαθημερινή' υπογραμμίζει ότι 'Έχασαν δις ποντάροντας στην έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ-Μεγάλοι ξένοι επενδυτές- Τώρα ο λογαριασμός του νέου φορολογικού". Το 'ΑΡΘΡΟ' καταλήγει ότι "Αντί της δραστικής περιστολής δαπανών, η Κυβέρνηση ακολουθεί τον εύκολο δρόμο επιβολής νέων φόρων-Επικίνδυνη χαλάρωση-Καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις, υποταγή στις συντεχνίες και αντιμετώπιση του δημοσίου τέρατος στέλνουν ξανά τον λογαριασμό στους πολίτες της χώρας".
greekmme.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ