2012-12-09 14:27:05
Φωτογραφία για Αναγνώστης σχολιάζει τη σημερινή πραγματικότητα
Μεγάλωσα περίεργα, με πολλους Δημόσιους υπαλλήλους στο σόι και την γαλούχηση της ιδέας "μπες στο δημόσιο να σωθείς" Οι δικοί μου, χαμηλοθεσίτες μέν, καλα αμοιβόμενοι δε, σε σχεση με τον ιδιωτικό τομεα, πέσαν στην λούμπα και νόμισαν οτι αυτό το καθεστώς θα μείνει για παντα.

Τωρα καταριουνται την ωρα και την στιγμή και πληρωνουν τα δικά τους λάθη.

Ώς ο μεγαλύτερος απο τα "παιδια" του σογιού, ο 'μεγαλος ξάδερφος" βλέπω τα ξαδερφια μου, να ειναι ανεργα, να τους εκμεταλλεύονται στο έπακρο εργοδότες για μαυρη εργασία πληρώνωντας ψιχουλα και να μην εχουν 5€ στην τσέπη το Σάββατο για να πιουν ενα καφε με την παρέα.

Βγήκα πρώτος στην αγορά εργασίας, εζησα μέρες που έστελνα 3 βιογραφικά και με έπαιρναν 7 τηλέφωνα για δουλειά, έζησα και την μιζέρια του αφεντικού που λέει δεν εχω να σας πλήρωσω, αλλα  παρήγγειλε για τον γιο μου το νέο iphone (ήμουν αγοραστής πληροφορικής σε αλυσίδα ηλεκτρονικών).


Τωρα φεύγω απο την Ελλάδα της λαμογιάς και την ρεμούλας.

Ξενιτεύομαι και το μόνο που σκέφτομαι είναι τα παιδιά που αφήνω πίσω, τα ξαδέρφια μου που δέν καταλαβαίνουν ποιος τα φαγε, την αδερφή μου που δέν ξέρει πως θα μεγαλώσει και αν θα ζεσταθεί σημερα, τους μεγάλους που με κοιτανε και σκύβουν το κεφάλι, και την κοπέλα μου που μου λεει κλαιγοντας "φυγε να σωθείς".

Ακούω στην τηλεόραση και τους μεν και τους δε να λένε ότι τους κατέβει αλλα κανένας δεν θελει να λύσει το πρόβλημα.

Τα σενάρια ΕΦ με τις μελλοντικές δυστοπίες γίνονται πραγματικότητα.

Ελεγχος παντού, ποσα παίρνεις, πόσα ξοδεύεις, πόσα σου μένουν, πού τα έχεις, τί βλέπεις, τί ακούς, σε ποιές σελίδες μπαίνεις, τι λες.

Η λύση είναι απλή, ειναι τοσο ριζοσπαστική που ακόμα και οι "αριστεροί" δεν την γουστάρουν γιατι τους ξεβολευει και μπορεί να τους κάνει να δουλέψουν για μια μέρα στην ζωή τους.

Το χρήμα δεν έχει αξία, ειναι χαρτάκια και κομματια μέταλλο, το 2ευρω που έχεις στην τσέπη σημερα αξίζει μια τυρόπιτα, αύριο μισή ανάλογα με τα γούστα των "αγορων".

Πέτα το στα μουτρα αυτων που το προσκυνανε σαν θεό τους.

Μπορούμε και αλλιώς, ήδη οι έλληνες αρχίζουν και ανταλλάσσουν γιατι η μια πατάτα είναι παντα μια πατατα και παντα θα γεμίζει το ιδιο το στομάχι.

Το πλάνο μου είναι να ξεχρεώσω οτι χρωστάω (γιατι ήμουν και εγώ μακάκας στην ζωή μου) και μετα, μαλλον θα φυτεψω πατάτες.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ