2012-12-09 15:44:03
Φωτογραφία για Αποστολή των ΗΠΑ στη Ρωσία με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών Αμερικάνικων ξηρών καρπών
Με την είσοδο της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), άρχισε έντονο ενδιαφέρον από πλευράς των ΗΠΑ για αύξηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων προς τη ρώσικη αγορά και συνεργασία με τις ρώσικες βιομηχανίες τροφίμων. Έτσι, αυτή την εβδομάδα, βρέθηκε στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, επιχειρηματική αποστολή περισσότερων από 20 επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον κ. Michael Scuse, Υφυπουργό Γεωργίας και Εξωτερικών Γεωργικών Υπηρεσιών (FFAS).

Στόχος της επιχειρηματικής αποστολής είναι να συνεχιστεί μια συντονισμένη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ομπάμα, για αύξηση των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων των ΗΠΑ προς τις αναπτυσσόμενες χώρες, μεταξύ των οποίων και της Ρωσίας.

Η Ρωσία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ειδών ζαχαροπλαστικής στον κόσμο και η ζήτηση για υψηλής ποιότητας πρώτων υλών, όπως ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα, έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.


Ένα παράδειγμα μιας επιτυχημένης επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, είναι και η εξαγωγή Αμερικάνικων αμυγδάλων προς τη Ρωσία για χρήση στον τομέα της ζαχαροπλαστικής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν τις εξαγωγές από το 2005 και έφτασαν το 2012 να προμηθεύουν το 92% των αναγκών της ρώσικης αγοράς με αμύγδαλα από την Καλιφόρνια. Οι εξαγωγές αμυγδάλου των ΗΠΑ προς τη Ρωσία έχουν δεκαπλασιαστεί, φθάνοντας σε αξία τα 90 εκατομμύρια δολάρια, κατά το οικονομικό έτος 2012.

Όμως τα αμύγδαλα είναι ένα από τα πολλά γεωργικά προϊόντα που εκπροσωπούνταν από τις αμερικανικές εταιρείες, οι οποίες συμμετέχουν στην εμπορική αποστολή. Μέσω αυτής της αποστολής, το USDA στοχεύει στην ανάπτυξη νέων συνεργασιών με Ρώσους εισαγωγείς. Κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής, η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ προχώρησε επίσης σε συμφωνίες για εξαγωγές φουντουκιών, φιστικιών, καρυδιών, δαμάσκηνων και σταφίδων.

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ υποστηρίζει την ενίσχυση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, που θα συμβάλλει σε ένα θετικό εμπορικό ισοζύγιο, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και του εθνικού στόχου του Προέδρου Ομπάμα, που είναι ο διπλασιασμός των εξαγωγών όλων αγροτικών προϊόντων των ΗΠΑ, μέχρι το τέλος του 2014.
agrotypos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ