2012-12-09 15:44:06
Φωτογραφία για «Είμαστε ανοικτοί σε κάθε έλεγχο» λέει το Ελληνικό Φεστιβάλ
Δυο εταιρείες ορκωτών ελεγκτών ελέγχουν ανά τρίμηνο την Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του το Φεστιβάλ χαρακτηρίζοντας συκοφαντικά τα δημοσιεύματα περί κακοδιαχείρησης.

Μετά την παρέμβαση του οικονομικού Εισαγγελέα που προκάλεσαν δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε κακοδιαχείριση και σπατάλες στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Η ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ (αφού δεν υπάρχει ΔΣ ούτε καλλιτεχνικός διευθυντής), έχει ως εξής:

Συγκεκριμένα, το δελτίο σημειώνει:

Αναφερόμενοι στα υστερόβουλα και συκοφαντικά δημοσιεύματα ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων σχετικά με τα οικονομικά και τη διαχείριση των πόρων του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, ενημερώνουμε τους Έλληνες πολίτες ότι:

Η «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.» διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου δεν λαμβάνουν κανενός είδους μισθό ή αποζημίωση, ενώ η θητεία του έχει λήξει από τις 30/06/2012.


Ελέγχεται από δύο εταιρείες ορκωτών ελεγκτών (ΕΝΕΛ Α.Ε. & ΣΟΛ Α.Ε.) ανά τρίμηνο και δημοσιεύει ετησίως οικονομικές καταστάσεις και ισολογισμούς σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, τις οποίες εγκρίνει το Υπουργείο Οικονομικών.

Υπάγεται σε όλους τους ελέγχους της Ειδικής Γραμματείας ΔΕΚΟ και εφαρμόζει πλήρως την κείμενη νομοθεσία. Είναι ίσως δε, ο μόνος πολιτιστικός οργανισμός που ανταποκρίνεται επακριβώς στο νομοθετικό καθεστώς που διέπει τις ΔΕΚΟ, προβαίνοντας σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και εφαρμόζοντας την προβλεπόμενη δημοσιονομική πολιτική. Όλα τα ποσοτικά στοιχεία υποβάλλονται από την «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.» στο Υπουργείο Οικονομικών (Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής – Διεύθυνση ΔΕΚΟ) ενώ η Εταιρεία παραμένει ανοικτή σε κάθε περαιτέρω πρόσκληση ελέγχου οποιουδήποτε θεσμικού οργάνου της ελληνικής πολιτείας.

Τέλος, τη διαφάνεια και τη «διαύγεια» πιστώνουν οι ίδιοι οι χιλιάδες καλλιτέχνες, ηθοποιοί, παραγωγοί, δημιουργοί που έχουν συμβληθεί με την «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.» και οι χιλιάδες θεατές που εμψυχώνουν, στηρίζουν και καταξιώνουν για πάνω από μισό αιώνα τον θεσμό του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ