2012-12-09 19:17:33
Φωτογραφία για Με σπασμένα τα φρένα
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις και με νέα... παράσταση οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος πέρασαν από το Ρέθυμνο με 78-64.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προβληματίστηκε μόνο για 15 λεπτά στην Κρήτη. Όταν οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν ρυθμό, μέσω της άμυνας τους, δεν κοίταξαν ξανά πίσω. Η διαφορά ολοένα και ανέβαινε και το τέλος του παιχνιδιού βρήκε τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει την ένατη φετινή του νίκη στην Α1 και έτσι να είναι και πάλι στην κορυφή με 9-0. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα για το Ρέθυμνο του Στέργιου Κουφού.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Είναι αν όχι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης, σίγουρα ανάμεσα στις τρεις πιο φορμαρισμένες. Ο Ολυμπιακός διανύει έναν εξαιρετικό μήνα και συνεχίζει με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως έχει φορμαριστεί αρκετά νωρίς και σε λάθος σημείο μέσα στη σεζόν. Οι φίλοι του, όμως, κλείνουν τα αυτιά τους σε όλα αυτά και απολαμβάνουν την κάθε στιγμή απολαυστικού μπάσκετ που προσφέρει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.


MVP: Ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος έκανε ένα... γεμάτο παιχνίδι, κάτι που μαρτυρά και η στατιστική του. Ο 30χρονος γκαρντ είχε 11 πόντους, 1 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 5 κλεψίματα, 4 λάθη, 1 κόψιμο σε 22:57 που βρέθηκε στο παρκέ.

AΦΑΝΤΟΣ: Ο Πάρις Χορν. Ο Αμερικανός γκαρντ τον Ρεθύμνου δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ο Στέργιος Κουφός τον άφησε για περισσότερα από 13 λεπτά στο παρκέ, αλλά δεν πήρε τίποτα από αυτόν και έτσι τον κράτησε στον πάγκο για το υπόλοιπο παιχνίδι.

KEY POINT: Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ήθελε να καθαρίσει το παιχνίδι. Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά από το ξεκίνημα στο +10 (39-29), αλλά οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 33-41 και μπορούσαν να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο, αλλά το τρίποντο τους δεν βρήκε στόχο. Στη συνέχεια Μάντζαρης και Πρίντεζης με συνεχόμενα καλάθια βοήθησαν τον Ολυμπιακό να κάνει το 50-33 με σερί 9-0 και ουσιαστικά να... κλειδώσει τη νίκη.

AΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Κατάμεστο ήταν το γήπεδο αρκετή ώρα πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης. Για ακόμη μια φορά η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική και άκρως μπασκετική με πολλές γυναίκες και μικρά παιδιά στην εξέδρα. Σε μια γωνία του γηπέδου βρέθηκαν και περίπου 200 φίλοι των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος.

Δεκάλεπτα: 18-15, 29-37, 42-56, 64-78

Ρέθυμνο (Κουφός): Xoρν, Καλλινικίδης, Κόλιμον 2, Αγγελόπουλος 7 (1), Τσόχλας 5 (1), Ντούβνιακ 7, Κόμματος 11 (1), Κάρτερ 13, Λάτοβιτς 3 (1), Πέτγουει 16 (2).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 15, Λο 8, Άντιτς, Σπανούλης 11 (1), Περπέρογλου, Σλούκας 7 (1), Μαυροειδής 1, Πάουελ 7, Γκετσεβίτσιους 5 (1), Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 5 (1).

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ