2012-12-09 19:10:03
Φωτογραφία για Προκαταρκτική διέταξε η Εισαγγελία για το «άνοιγμα» της ΕΑΣ
της Βίκυς Βετουλάκη 

Ξεπερνά τα 4.000.000 ευρώ το ποσό του «ανοίγματος» στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας και μετά την έκδοση του πορίσματος των ορκωτών λογιστών, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, έδωσε εντολή στην Ασφάλεια Καλαμάτας να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για απάτη και απιστία των υπευθύνων κατά τα έτη 2008- 2012.

Το «άνοιγμα» αφορά στην πώληση προϊόντων και τις πιστώσεις των υπολοίπων, ενώ η έρευνα στρέφεται προς τους προέδρους της Ένωσης, τους γενικούς διευθυντές, τους διαχειριστές της ΕΑΣ και τυχόν εμπλεκόμενους υπαλλήλους τα επίμαχα χρόνια.

Έλεγχος

Το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών λογιστών καταλήγει σε συμπεράσματα, όπου φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις επιταγών/γραμματίων οι οποίες: είτε επιστρέφουν και αντικαθίστανται από τους πελάτες με άλλες επιταγές σε άλλη ημερομηνία, είτε επιστρέφουν και οι πελάτες πληρώνουν με μετρητά τις επιταγές, είτε επιστρέφουν και οι πελάτες αδυνατούν να τις αντικαταστήσουν ή να τις πληρώσουν
. Μάλιστα, οι ελεγκτές εφιστούν την προσοχή, καθώς η καθυστέρηση των εισπράξεων των αξιογράφων της μπορεί να οδηγήσει και στη μη είσπραξή τους. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν αρκετά, παλιά, μικρά και μεγάλα, ακίνητα υπόλοιπα. Πελάτες πληρώνουν τιμολόγια της ίδιας ημέρας χωρίς να πληρώνουν τα παλιότερα υπόλοιπα. Σε πελάτες η Ένωση πουλάει και τιμολογεί χωρίς να εισπράττει, δέχεται επιταγές ή γραμμάτια, χωρίς να έχει οποιαδήποτε εξασφάλιση. Επίσης, σε πελάτες η Ένωση εμφανίζεται να πληρώνει μετρητά χωρίς να προκύπτει από τη συνήθη συναλλακτική δραστηριότητα μεταξύ τους. Σε παραγωγούς η Ένωση προκαταβάλλει επιδοτήσεις χωρίς να τις επιστρέφονται άμεσα, ούτε να συμψηφίζονται με άλλες πληρωμές προς αυτήν.

radio936.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο φαν Πέρσι «πήρε» το ντέρμπι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο φαν Πέρσι «πήρε» το ντέρμπι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ