2012-12-09 19:15:02
Φωτογραφία για Λεμονοδάσος Πόρου
Προς το Δήμο Πόρου.

Εν όψει της κρίσιμης απόφασης του συμβουλίου σας, της Τρίτης 11-12-2012 με θέμα την αποδοχή του έργου ‘’Ανάδειξη των μονοπατιών του Λεμονοδάσους’’, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι Σε έκτακτη συνεδρίαση των διοικητικών μας συμβουλίων αποφασίσαμε να σας κοινοποιήσουμε τη θέση μας ότι το έργο δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του την ιστορία του Λεμονοδάσους, το ΦΕΚ υπ’ αριθμ. 849/-25-Σεπτ.-1979 περί προστασίας του, ως ‘’εξαιρέτου φυσικού κάλλους’’ και δεν αναδεικνύει τα στοιχεία που συναποτελούν την έννοια του Λεμονοδάσους, όπως είναι:

• Το φυτικό κεφάλαιο που λόγω υπεργήρανσης δεν μπορεί να είναι παραγωγικό.

• Το πρόβλημα του ποτίσματος που γίνεται με μεγάλη δυσκολία, η οποία προέρχεται από διάφορους παράγοντες και μεταξύ αυτών την κακή κατάσταση των τσιμέντινων αυλακιών (κοντίτων), που προκαλεί εξαιρετικά μεγάλη απώλεια νερού.

• Τα μνημεία του Λεμονοδάσους όπως, νερόμυλους, στοές, ξωκλήσια, παληές ταβέρνες, μονοπάτια κ.λ.π.


• Την ιστορία του.

Αντίθετα η χρήση μπετόν, κροκαλών, σταμπωτού μπετόν, φωτιστικών, κ.λ.π. που είναι στοιχεία ξένα προς το τοπίο, αλλοιώνει το φυσικό περιβάλλον στο Λεμονοδάσος.

Γι αυτό προτείνουμε την μη αποδοχή αυτού του έργου και την ανάληψη νέας προσπάθειας στην οποίαν όλοι οι φορείς θα συμβάλουμε για νέα μελέτη που να αναδεικνύει τα ιστορικά στοιχεία που συνθέτουν το Λεμονοδάσος και να διαφυλάσσει το ‘’εξαιρέτου φυσικού κάλλους τοπίο’’, που είναι και χρέος μας να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Σύλλογος γυναικών Πόρου Σύλλογος Πολιτών και Καταναλωτών Πόρου

‘’Ποριώτισσα’’

Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά Το παρόν προσυπογράφει και η ‘’ομάδα

‘’Οι φίλοι της Παράδοσης’’ πρωτοβουλίας για τη διάσωση του Λεμονοδάσους’’
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ