2012-12-09 19:49:36
Φωτογραφία για ΒΙΝΤΕΟ: Πλατανιάς-Βέροια 0-0
Ο Πλατανιάς ήταν η καλύτερη ομάδα πάνω στο χορτάρι στο πρώτο 45άλεπτο, διάστημα στο οποίο είχε 2 κλασικές ευκαιριές για γκολ (χρειάστηκε να κάνει 5 επεμβάσεις ο Λόπες) και σαφή υπεροχή στην κυκλοφορία της μπάλας (59%-41% η κατοχή), όμως στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε.

Οι κενοί χώροι που έβρισκαν οι παίκτες του Αναστασιάδη εξαφανίστηκαν, με τη Βέροια να ορθώνει ένα συμπαγές αμυντικό τείχος ενώ στο 80ο λεπτό η ομάδα της Ημαθίας φλέρταρε με το γκολ της νίκης.

Ο Ιωάννου κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Κανακούδη και μαζί την αποβολή του αμυντικού του Πλατανιά (απευθείας κόκκινη καθώς ήταν σε προφανή θέση για γκολ), όμως νικήθηκε στο μοναδικό τετ α τετ που είχε από τα 11 βήματα, με τον Κηπουρό να αποκρούει και να παίρνει όλη τη δόξα στο ματς.

Το τελευταίο δεκάλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν αμφότερες από μία μεγάλη ευκαιριά για το γκολ, με το 0-0 όμως να παραμένει και να αφήνει μάλλον δυσαρεστημένους τους φιλοξενούμενους βάσει της εξέλιξης στου αγώνα.


Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Βέρρης (Λέσβου)

4ος: Χατζής (Δυτικής Αττικής)

Το ματςΟ αγώνας ξεκίνησε με αμφότερους τους αντιπάλους να παίζουν ανοιχτά, με τον Πλατανιά να έχει πάντως το πρώτο επικίνδυνο σουτ προς την αντίπαλη εστία: ο Κάλαϊτζιτς έπιασε δυνατό χαμηλό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Λόπες να βρίσκεται πάντως σε καλή θέση και να μπλοκάρει σταθερά.

Μετά τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, ο Πλατανιάς άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να αποκτάει υπεροχή, για να φτάσουμε στο δίλεπτο 25'-26' όπου οι παίκτες του Άγγελου Πλατανιά έβαλαν τους αντιπάλους τους μέσα στα καρέ και χρειάστηκε ο φύλακας-άγγελος Λόπες για να παραμείνει το 0-0.

Στο 25' ο Κανακούδης έβγαλε σέντρα-λουκούμι από τα αριστερά για να πιάσει σκαστή κεφαλιά ο Ουντότζι, όμως ο Λόπες εκτινάχτε και έδιωξε με μεγάλη δυσκολία. ενώ ένα λεπτό αργότερα ο γκολκίπερ της Βέροιας είπε "όχι" σε δυνατό σουτ του Ουκάρ από θέση δεξιά μέσα στη μεγάλη περιοχή (απέκρουσε σε κόρνερ).

Η "απάντηση" της Βέροιας ήρθε στο 34', με τη μοναδική κλασική της φάση στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν όμορφα τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Καφές έβγαλε σε θέση βολής τον Μπαργκάν απέναντι στον Κηπουρό, όμως το σουτ του ήταν χλιαρό δίνοντας την ευκαιρία στον Ποτουρίδη να κόψει τη μπάλα.

Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, με τον Πλατανιά πάντως να έχει προσπαθήσει... περισσότερο για το γκολ, εχοντας 5 τελικές προσπάθειες εντός εστίας (ισάριθμες αποκρούσεις από τον Λόπες), καλύτερη κυκλοφορία αλλά και σαφή υπεροχή στην κατοχή της μπάλας (59%-41%).

 Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος που είχε... ζωή με το "καλημέρα", το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς καθόλου ρυθμό και είναι χαρακτηριστικό πως η μοναδική φάση άξια καταγραφής ήταν το σουτ του Μιρτσέτα (πρώτη αλλαγή για τον Άγγελο Αναστασιάδη) στο 61' που έφυγε άουτ.

Μέχρι το 75' ο Άγγελος Αναστασιάδης είχε ολοκληρώσει και τις τρεις αλλαγές του, επιχειρώντας να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του απέναντι στην Βέροια που είχε κλείσει καλά όλους τους χώρους στο δεύτερο μέρος,  όμως ήταν τελικά η ομάδα της Ημαθίας εκείνη που άγγιξε το γκολ Μετά από ωραία εκδηλωμένη αντεπίθεση, ο Ιωάννου κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Κανακούδη και μαζί την αποβολή του αμυντικού του Πλατανιά (προφανής θέση για γκολ), όμως δεν μπόρεσε να ευστοχήσει από την άσπρη βούλα καθώς ο Κηπουρός απέκρουσε σε κόρνερ πέφτοντας σωστά στην αριστερή γωνία του!

Στο φινάλε, η Βέροια θα μπορούσε μάλιστα να "τιμωρηθεί" ακόμα περισσότερο για το χαμένο της πέναλτι, με τον Ουντότζι να επιχειρεί να "κρεμάσει" τον Λόπες αλλά τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το τρελό φινάλε στο τελευταίο τέταρτο ολοκληρώθηκε με μία σούπερ φάση για τη Βέροια στην τελευταία φάση του αγώνα: ο Ολαϊτάν "τσίμπησε" τη μπάλα πριν από τον Κηπουρό αλλά ο Γκονσάλες που ακολουθούσε τη φάση πρόλαβε και έδιωξε πριν αυτή περάσει την τελική γραμμή της εστίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος (64' Ναζλίδης), Τζανής, Ποτουρίδης, Κανακούδης, Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς, Ουκάρ (75' Μαρτσάκης), Γκονσάλες, Ουντότζι, Μαραγκουδάκης (56' Μιρτσέτα)

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπες, Γεωργιάδης, Ορέστες, Καλί, Αμαραντίδης, Καλογέρης, Καφές, Καλτσάς (72' Μορένο), Μπαργκάν, Ολαϊτάν, Ιωάννου (82' Κόστλι)

Κίτρινες κάρτες:  Ποτουρίδης (31'), Αγκιλέρα (45+1'), Κάλαϊτζιτς (75') /  Καφές (45+1'), Γεωργιάδης (64')
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ