2012-12-09 19:43:03
Φωτογραφία για Φορολογικό νομοσχέδιο
Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης, Ιστορικός

Τελικά,κάτω από την πίεση της τρόικας ψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο που κρατάει σε ισορροπία τους μισθωτούς και συνταξιούχους ...(διατηρεί το αφορολόγητο των 9000 ευρώ) ευνοεί τους δημόσιους και τσακίζει αμείλικτα τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα: 1) Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος 650 και 1000 ανάλογα με την κατηγορία τους,2) Ο συντελεστής θα είναι 32% για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ και 40% για εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ.

Κρίμα γιατί με αυτή την τακτική θα νεκρώσουν κι άλλο οι τοπικές αγορές γιατί οι επιχειρηματίες δεν θα έχουν τα χρήματα να ανταπεξέλθουν σε τόσο βαριές υποχρεώσεις.Επιπλέον,δεν πρόκειται να γίνουν σοβαρές επενδύσεις γιατί ο φορολογικός συντελεστής είναι αρκετά υψηλός.

Κι η απορία όλων είναι πως θα βρεθούν θέσεις εργασίας χωρίς επενδυτικά κεφάλαια.

Το πιο σωστό θα ήταν η κυβέρνηση να υιοθετήσει το αμερικάνικο μοντέλο όπου ισχύει ένας ενιαίος μεσαίος φορολογικός συντελεστής (20%) για όλα τα κοινωνικά στρώματα.`Ετσι θα μειωθούν τα βάρη στους `Ελληνες και θα επιβραδευτεί η εργασία. Ο ένας μετά τον άλλο θα κάνουν δουλειές οι οποίες θα φέρουν κέρδη στα άτομα και έσοδα στο κράτος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΒΙΝΤΕΟ: :Ξάνθη-Πανιώνιος 4-0
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΒΙΝΤΕΟ: :Ξάνθη-Πανιώνιος 4-0
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ