2012-12-09 19:48:02
Φωτογραφία για Καθυστερεί -κι άλλο- το νέο νοσοκομείο Αγρινίου
Ουδέν νεώτερον για το νοσοκομείο. Από Χριστούγεννα σε Πάσχα μετατίθεται η μεταφορά στο νέο κτίριο. Εν αναμονή των αποφάσεων που θα ξεμπλοκάρουν τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό η ηγεσία του Υπ. Υγείας και η τοπική κοινωνία

Με δεμένα τα χέρια η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας αναμένει το ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών για την εγκατάσταση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, έχοντας ήδη εξαντλήσει όλα τα περιθώρια των δικών της πρωτοβουλιών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μ. Σαλμάς επιδόθηκε σ’ έναν προσωπικό αγώνα υπερβάσεων, δεν θα μπορούσε όμως να παρακάμψει τους νόμους και να αποφύγει τη γνωστή σε τέτοιες περιπτώσεις κατάσταση που δημιουργούν οι προσφυγές μεταξύ των εμπλεκομένων εταιρειών. Έτσι, το νέο νοσοκομείο Αγρινίου δεν ξέφυγε απ’ τον κανόνα που θέλει την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος απ’ την ολοκλήρωση της κτηριακής υποδομής, μέχρι τη λειτουργία του.

Δυστυχώς οι προσπάθειες συμβιβασμού δεν απέφεραν καρπούς και το υπουργείο, όπως και η ιατρική κοινότητα στο Αγρίνιο και η τοπική κοινωνία, υποχρεωτικά αναμένουν την τελική έκβαση της διαδικασίας των προσφυγών, η οποία καθυστερεί, παρά τις στοχευμένες κινήσεις απ’ την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας και προσωπικά του κ. Σαλμά για να μειωθεί ο χρόνος έκδοσης των αποφάσεων.


Έτσι, ο στόχος της μεταφοράς στο νέο κτίριο την περίοδο των Χριστουγέννων, είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να επιτευχθεί. Μετατίθεται συνεπώς για το Πάσχα… και βλέπουμε. Εν τω μεταξύ διευθετούνται ένα προς ένα όλα τα υπόλοιπα θέματα που έχουν να κάνουν με την καλή λειτουργία του νέου νοσοκομείου, αλλά και εκείνα της οργάνωσης για τη μετάβαση σ’ αυτό, όταν έρθει η ώρα. Σημειώνουμε ότι το νέο νοσοκομείο, ως κτίριο, βρίσκεται ήδη υπό την πλήρη εποπτεία της διοίκησης του νοσοκομειακού κύκλου της Αιτ/νίας, που έχει αναλάβει τα της φύλαξης και προστασίας του νέου κτιρίου, με όσο κόστος βεβαίως έχει αυτό, το οποίο σωρευτικά φτάνει σε επίπεδα που καθιστούν επιτακτική ανάγκη την ταχύτερη δυνατή μεταφορά.

Παράλληλα, πάντως, προχωρούν οι διαδικασίες για την αλλαγή του Οργανισμού του νοσοκομείου (περισσότερες κλίνες, νέες διευθύνσεις, νέες ειδικότητες, πρόσθετοι προϊστάμενοι κ.τ.λ.), ώστε το νέο νοσοκομείο, όταν με το καλό λειτουργήσει, να μην προσδιορίζεται μόνο απ’ το υπερσύγχρονο κτήριο, αλλά να είναι πραγματικά «νέο» και ικανό να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής.

Μετά από αγώνες ετών το νέο νοσοκομείο κατασκευάστηκε και ως κτίριο παραδόθηκε, βρέθηκαν τα λεφτά και για τον εξοπλισμό. Οι εταιρείες όμως κάνουν προσφυγές και… μας κάνουν πρόσφυγες, αφού όσο δεν αλλάζει ο Οργανισμός και όσο δεν λειτουργεί το νέο νοσοκομείο, κατά εκατοντάδες οι Αιτ/νάνες υποχρεώνονται σε εκτός νομού διακομιδές.

Eφημερίδα «Συνείδηση»

agriniopress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ