2012-12-09 23:33:04
Φωτογραφία για Συναγερμός στην Ευρώπη με την παραίτηση Μόντι
Ο Ιταλός πρωθυπουργός κατά την συνομιλία του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο έκανε γνωστή την πρόθεσή του να παραιτηθεί αμέσως μετά την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2013 από το κοινοβούλιο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, σκοπεύει να παραιτηθεί από την κυβέρνηση, ανακοινώθηκε από το γραφείο του ιταλού προέδρου, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, μετά από δίωρη συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο, αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Μόντι έχει πρόθεση να παραιτηθεί εφόσον όμως ελέγξει πρώτα κατά πόσο το κοινοβούλιο είναι σε θέση να περάσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Μόντι πρόκειται να παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται να διαλυθεί το κοινοβούλιο και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγες μόλις ώρες αφότου ο πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κοινοποίησε ότι σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ