2012-12-10 01:41:02
Φωτογραφία για Με όπλα στα μαξιλάρια κοιμούνται κάτοικοι της Κρήτης
Τη στιγμή που η τοπική ΕΛΑΣ αδυνατεί να εξασφαλίσει το αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία της Κρητικής υπαίθρου, κάτοικοι χωριών της ενδοχώρας απειλούν να... πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Μεμονωμένα φαινόμενα από το παρελθόν, όταν υπήρξαν περιπτώσεις ... περιπολιών από κατοίκους σε χωριά της Κρήτης, τις βραδινές ώρες, επανέρχονται στο προσκήνιο, με μία μαζικότερη όμως μορφή.

Το φαινόμενο της εγκληματικότητας παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, κάτοικοι σε απομονωμένα χωριά ζουν με τον τρόμο, τα «χτυπήματα» αδίστακτων ληστών πληθαίνουν και η ενδοχώρα εκπέμπει σήμα κινδύνου για την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών. Μάλιστα, τους αδίστακτους ληστές δεν ... αποθαρρύνει ούτε η παρουσία των αστυνομικών, όπως συνέβη στην περίπτωση κλοπής σε σπίτι στο Αρκαλοχώρι, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Αδίστακτοι ληστές έχουν βάλει στο στόχαστρο τους κατοίκους απομακρυσμένων χωριών «χτυπώντας» κυρίως σε σπίτια όπου μένουν ηλικιωμένοι.


Όπως αναφέρει το prismanews.gr, δεν είναι λίγες οι οικογένειες που κοιμούνται με το όπλο στο ... μαξιλάρι ενώ σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά μετά από κάποιο συμβάν, πραγματοποιούνται μέχρι και περιπολίες. Άνθρωποι που μέχρι πριν από μερικά χρόνια άφηναν το κλειδί τους έξω από την πόρτα, ζώντας σε ένα περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας, πλέον διπλοκλειδώνουν, αλλά ακόμα και έτσι δεν γνωρίζουν αν το πρώτο φως της ημέρας θα τους βρει ζωντανούς.

Τους τελευταίους μήνες, μικρά χωριά της Κρήτης έχουν μπει στο στόχαστρο ληστών που εισβάλουν στα σπίτια ηλικιωμένων, τους χτυπούν, τους ληστεύουν και εξαφανίζονται χωρίς να γίνουν από κανέναν αντιληπτοί, καθώς σε αυτά τα χωριά οι τοπικές κοινωνίες είναι κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι και δεν κυκλοφορεί κανείς αργά τη νύχτα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ