2012-12-10 02:43:29
Φωτογραφία για Θετικό αποτέλεσμα στη συνάντηση του Α. Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας
Θερμό ήταν το κλίμα στο Μόναχο

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ το απόγευμα της Κυριακής. Στις δηλώσεις μετά το δείπνο εργασίας, ο κ. Ζεεχόφερ τόνισε ότι σέβεται τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα και υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας και να προωθηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

«Πρέπει να κοιτάμε στο μέλλον, δεν έχει νόημα να κοιτάμε στο παρελθόν» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας.

Νωρίτερα, ο κ. Ζεεχόφερ επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών και στη συνέχεια παρακάθησε στο δείπνο εργασίας, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, των συμβούλων του Χρύσανθου Λαζαρίδη και Σταύρου Παπασταύρου, του Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο Δημήτρη Ράλλη και άλλων αξιωματούχων.


Από την πλευρά των Βαυαρών, στο δείπνο συμμετείχαν οι υπουργοί του κρατιδίου Οικονομίας και Υποδομών Μάρτιν Τσάιλ, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εμίλια Μούλερ, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κριστίνε Χαντερτάουερ και άλλων αξιωματούχων.

Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Μόναχο στοχεύει στην ενίσχυση της κατανόησης μεταξύ των δύο πλευρών, κάτι που φαίνεται να επιτυγχάνεται, κρίνοντας και από τις δηλώσεις του κ. Ζεεχόφερ λίγο πριν από τη συνάντηση.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Welt, λίγο πριν τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Ζεεχόφερ δήλωσε ότι θα υπάρξει στο εξής πιο συγκρατημένος τρόπος έκφρασης σε ό,τι αφορά τη διατύπωση θέσεων των Βαυαρών πολιτικών για την Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Ζεεχόφερ τόνισε ότι θα επικρατήσει «πιο συνετός, ανοιχτός και πιο ανθρώπινος τόνος» ανάμεσα στις δύο χώρες. Επισήμανε, πάντως, και την ανάγκη για μεγαλύτερη σαφήνεια: «Η φιλία και η αλήθεια πάνε μαζί» δήλωσε.

Σε συνέντευξή του σε βαυαρική εφημερίδα, ο Αντώνης Σαμαράς εξέφραζε την ελπίδα για επανεκκίνηση των σχέσεων με τη Γερμανία.

«Είμαστε εταίροι, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και ιδανικά, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα ο ένας από τον άλλο, αλλά έχουμε πολλά να κερδίσουμε, αν συνομιλούμε πιο πολύ. Προσβλέπω σε ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις μας» σημειώνει ο πρωθυπουργός και διαβεβαιώνει για την αποφασιστικότητά του να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα μέτρα.

«Σαφής στόχος μας είναι να αποτρέψουμε την χρεοκοπία. Θέλουμε ως κράτος να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας -πολιτικά και οικονομικά. Αυτός είναι ένας σκληρός αγώνας. Αλλά θα τον κερδίσουμε και θα γίνει μια ιστορία επιτυχίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Εν τω μεταξύ είναι αποστολή μας να αποδειχθούμε από κάθε άποψη αξιόπιστοι» τονίζει.

Πάντως, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι «πρέπει να προχωρούμε προσεκτικά», στην περίπτωση της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι η μελλοντική εξέλιξη δεν μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια, ενώ, όπως λέει, πρέπει να διατηρηθεί η πίεση στην χώρα για ευρείες αλλαγές.

*Προσερχόμενος στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ, η αυτοκινητοπομπή του Αντώνη Σαμαρά βρήκε μπροστά της ομάδα Ελλήνων ομογενών, που διαμαρτύρονταν για την έλλειψη πόρων στα ελληνόφωνα σχολεία.

πηγη:tovima
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ