2012-12-10 09:30:07
Φωτογραφία για Φιλιππίνες: Διεθνής βοήθεια για τα θύματα του τυφώνα
Διεθνής βοήθεια φτάνει στις Φιλιππίνες για τα θύματα του τυφώνα «Μπόφα», ο οποίος προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 647 ανθρώπων, από πλημμύρες και τόνους λάσπης που παρέσυραν και κατέστρεψαν πολλά χωριά στις νότιες περιοχές της χώρας Περισσότεροι από 780 άνθρωποι αγνοούνται κυρίως στις επαρχίες Κομποστέλα Βάλεϊ και Ανατολικό Νταβάο στο νησί Μιντανάο, ανακοίνωσε το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέφεραν τρία εκατομμύρια δολάρια «για να αντιμετωπιστούν οι ανθρωπιστικές ανάγκες σε τρόφιμα και σκηνές», δήλωσε ο αμερικανός πρεσβευτής στη Μανίλα Χάρι Τόμας.

Νωρίτερα, η Ουάσιγκτον είχε στείλει στις πληγείσες περιοχές πεζοναύτες και προσωπικό της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης.

Η Ιαπωνία έστειλε επείγουσα βοήθεια ύψους 545.000 δολαρίων για τα 5,14 εκατομμύρια ανθρώπους που επλήγησαν από τον τυφώνα.

Η Μαλαισία έχει ήδη χορηγήσει στις Φιλιππίνες 13 τόνους με είδη επείγουσας ανάγκης.

Ο «Μπόφα», ο ισχυρότερος τυφώνας που έπληξε τις Φιλιππίνες φέτος προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις που κατέστρεψαν περισσότερα από 70.000 σπίτια, αλλά και τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών.

Οι ζημιές υπολογίζεται ότι αγγίζουν τα 177,75 εκατομμύρια δολάρια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ