2012-12-10 12:53:36
Φωτογραφία για Αγρίνιο: Κλέβουν μπασκέτες και ποδήλατα μέσα από τα σπίτια!
Δυο πολύ χαρακτηριστικά περιστατικά στο Αγρίνιο δείχνουν το κενό που υπάρχει στην ασφάλεια των πολιτών, το οποίο δυστυχώς αφορά τον μέσο πολίτη και τα φαινομενικά ασήμαντα πράγματα που αγοράζει στα παιδιά του.

Συμπολίτης μας μόλις πριν λίγες μέρες είχε αγοράσει μια μπασκέτα για να παίζουν τα παιδιά του στη πυλωτή του σπιτιού του στη περιοχή Χατζοπούλου. Μάλιστα, υπό τον φόβο της λεηλασίας σε ότι είναι εκτεθειμένο έφερε ειδικό μάστορα που με μεγάλες βίδες και ειδικά «ούπα» ασφάλισε την μπασκέτα των 25 ευρώ στον τοίχο. Τα παιδιά του χάρηκαν το δώρο μόλις μια μέρα διότι κάποια συμμορία πέρασε και ξεκάρφωσε την μπασκέτα μαζί με την κατασκευή που την στερέωνε στον τοίχο ξεκολλώντας μάλιστα ένα μέρος του! Ο παθών έμεινε άναυδος με τη βιαιότητα που χρειάστηκε να ασκηθεί καθώς και με την παντελή απουσία μάρτυρα μιας πράξης που πρέπει να έγινε πρωινές ώρες.

Παράλληλα άλλος συμπολίτης μας είδε κάποιους αγνώστους(;) να παίρνουν και το δεύτερο ποδήλατο της οικογένειάς του
. Και αν το πρώτο χάθηκε έξω από το φροντιστήριο του παιδιού του, όπου το είχε δέσει με αλυσίδα αλλά μπόρεσε ένας νεαρός-σύμφωνα με μαρτυρίες-να την κόψει και να φύγει με το ποδήλατο ανάποδα στην Παπαστράτου(!), το δεύτερο κλάπηκε με τρόπο που προκαλεί ανησυχία: Κάποιοι μπήκαν στην είσοδο του σπιτιού όπου μένει στο κέντρο και ξεκόλλησαν από τον τοίχο ολόκληρη ξύλινη κατασκευή μαζί με τον αρμό στον οποίο «πάταγε», παίρνοντας μαζί τους το λουκέτο και την αλυσίδα μαζί με το ποδήλατο.

Ο τρόπος που έγινε αυτή η επιδρομή, η ώρα και οι συνθήκες(ήταν σε ώρα εντονότατης κακοκαιρίας), δείχνουν απόφαση αλλά και υποστήριξη καθώς σίγουρα το ποδήλατο φορτώθηκε σε βαν ή άλλο φορτηγό.

Για τους πολίτες δεν είναι μόνο η αξία των «λαφύρων», αν και στην περίπτωση των ποδηλάτων επρόκειτο για ένα ακριβό και ένα παλιό συλλεκτικό περιουσιακό στοιχείο. Το χειρότερο είναι η αίσθηση ότι όποιος θέλει και μπορεί εισβάλει στο σπίτι σου και παίρνει-κυριολεκτικά-ότι βάλει στο μάτι. Και αυτό προκαλεί οργή και αντίδραση.

Πηγή: agrinionews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ