2012-12-10 12:58:57
Φωτογραφία για Η Ρωσία στην προεδρία της G20
Βλαντίμιρ Πούτιν

Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας, είναι ο στόχος της Ρωσίας από τη θέση της ως προέδρου της ομάδας των 20 πιο αναπτυγμένων κρατών του κόσμου, G20, σύμφωνα με το μήνυμα του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην συνάντηση κορυφής της G20 στο Λος Κάβος το 2012. Πηγή: ΑΡ

Ειδικό μήνυμα απηύθυνε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, με την ευκαιρία της ανάληψης εκ μέρους της Ρωσίας, της προεδρίας της G20. Το μήνυμά του έχει ως εξής:

 Αγαπητοί φίλοι!

Την 1η Δεκεμβρίου του 2012 ξεκίνησε η προεδρία της Ρωσίας στην «Ομάδα των Είκοσι», που αποτελεί μια άτυπη ένωση των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Για εμάς είναι πρωτίστως μια ευκαιρία να προτείνουμε στους εταίρους μας μια θετική, περιεκτική ατζέντα, η οποία έχει ως στόχο την επίλυση των κοινών προβλημάτων που απασχολούν όλες τις χώρες του κόσμου. Και φυσικά, σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε με θετικό τρόπο την προεδρία μας για την επίτευξη των μακρόπνοων εθνικών μας στόχων, ώστε να ενισχυθεί η θέση της Ρωσίας στην παγκόσμια οικονομία.


Η συσταθείσα το 2008 «Ομάδα των Είκοσι», κατέστη ένα σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των κρίσεων. Χάρις στις συντονισμένες ενέργειες των χωρών μελών της, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στάθηκε εφικτό να ανακοπεί η καθοδική πορεία της οικονομίας, να ενισχυθεί ο έλεγχος των εθνικών οικονομικών συστημάτων. Και στη συνέχεια, να ξεκινήσει η αναμόρφωση του συστήματος της διεθνούς χρηματοπιστωτικής και οικονομικής αρχιτεκτονικής σύμφωνα με τα κελεύσματα του 21ου αιώνα, να διαμορφωθούν σταδιακά οι μηχανισμοί που θα εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή προστασία από τους κινδύνους, να ενισχυθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη, και να δοθεί η ώθηση για μια σταθερή και ισορροπημένη παγκόσμια οικονομία.

Ως βασικό στόχο της ρωσικής προεδρίας θεωρούμε την συνένωση των προσπαθειών των «Είκοσι» για την ανάπτυξη των μέτρων εκείνων που θα τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Τι είναι αυτό που χρειάζεται; Για εμάς η απάντηση είναι σαφής: Είναι η παρότρυνση για επενδύσεις, η εμπιστοσύνη και η διαφάνεια στις αγορές, οι αποτελεσματικές ρυθμίσεις. Έχοντας κατά νου αυτές τις προτεραιότητες, θα συζητήσουμε όλα τα βασικά θέματα που περιλαμβάνονται στην ατζέντα της «Ομάδας των Είκοσι».

Ανάμεσα σε αυτά, είναι η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και η υλοποίηση της συμφωνίας πλαισίου για την εξασφάλιση μιας σταθερής και ισορροπημένης ανάπτυξης, η συνδρομή στην εργασιακή απασχόληση, η μεταρρύθμιση του νομισματικού συστήματος  και του συστήματος οικονομικών ρυθμίσεων και ελέγχου, η σταθερότητα των παγκόσμιων ενεργειακών αγορών, η συμβολή στη διεθνή ανάπτυξη, η ενίσχυση ενός ποικιλόμορφου εμπορίου, η καταπολέμηση της διαφθοράς.

Επίσης, στο πλαίσιο της διαμορφωθείσας οικονομικής ατζέντας, προτείνουμε να συζητηθούν δυο νέα θέματα: «Η χρηματοδότηση των επενδύσεων ως θεμέλιο της οικονομικής ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας» και ο «Εκσυγχρονισμός των εθνικών συστημάτων δανειοδοτήσεων και της διαχείρισης του δημοσίου χρέους των ανεξαρτήτων κρατών». Κατ’ αυτό τον τρόπο, η ρωσική προεδρία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η «Ομάδα των Είκοσι», εκθέτοντας παράλληλα τις δικές τις προσεγγίσεις.

Θα τονίσω ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει την ευρύτερη δυνατή σύμπραξη και συνεργασία για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η «Ομάδα των Είκοσι». Με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της εμπιστοσύνης κατά τις εργασίες της, έχουμε την πρόθεση να διεξάγουμε ευρείες διαβουλεύσεις με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές: Με τις χώρες που δεν είναι μέλη της «Ομάδας των Είκοσι», καθώς και με διεθνείς Οργανισμούς, οργανώσεις εργαζομένων και ειδικών σε διάφορους τομείς, με επιχειρήσεις, κοινωνικές ομάδες, και με τη νεολαία. Όπως έχει φανεί στην πράξη, τα μέτρα που έχουν παγκόσμιο χαρακτήρα είναι αποτελεσματικά μόνο όταν συνυπολογίζουν τις απόψεις και τα συμφέροντα διαφόρων ομάδων.

Αναμένουμε ότι η ρωσική προεδρία στην «Ομάδα των Είκοσι» θα δώσει ώθηση στις προσπάθειες των χωρών - μελών για την επίτευξη των κοινών στόχων: Τη λύση των οξύτερων προβλημάτων της παγκόσμιας οικονομίας και τη διασφάλιση της σταθερής της ανάπτυξης προς όφελος ολόκληρης της παγκόσμιας κοινότητας, με σκοπό να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη. Η Ρωσία είναι ανοικτή στον διάλογο και στην κοινή εποικοδομητική εργασία.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ