2012-12-10 15:44:09
Φωτογραφία για Διαφορές έως και 2.300% στις τιμές των χριστουγεννιάτικων δέντρων
Μέχρι και 3.688% ακριβότερα μπορεί να στοιχίσει στον καταναλωτή μια ακριβή χριστουγεννιάτικη μπάλα, σε σχέση με μια φθηνή, ενώ ένα δέντρο ίδιου ύψους -περίπου 2,5 μέτρων- μπορεί να κοστίσει από 15 ευρώ μέχρι και 360, δηλαδή να παρουσιάζει απόκλιση της τάξης του 2.311% στις τιμές. Τα παραπάνω προκύπτουν από τιμοληψίες, που πραγματοποίησε στη χριστουγεννιάτικη αγορά το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΠΕΚΑ), το οποίο προειδοποιεί ότι στα καταστήματα κυκλοφορούν στολίδια με υπερβολικά υψηλές τιμές, γι' αυτό επιβάλλεται προσεκτική έρευνα αγοράς.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, συνολικά, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τις αντίστοιχες μπάλες, μια κορυφή, μια φάτνη, έναν άγγελο, έναν Άγιο Βασίλη και φωτάκια, μπορεί να στοιχίσει από περίπου 30 ευρώ (για τις μικρότερες διαστάσεις και τα φθηνότερα προϊόντα) μέχρι σχεδόν 1.000 ευρώ (για τα ψηλότερα δέντρα και τα ακριβότερα είδη), δηλαδή υπάρχει διαφορά άνω του 1.200%.


Αναλυτικότερα, για την αγορά ενός μικρού χριστουγεννιάτικου δέντρου με πέντε μικρές, δέκα μεσαίες και πέντε μεγάλες μπάλες, φωτάκια, φάντη, άγιους Βασίληδες και κορυφή, ο καταναλωτής θα χρειαστεί να πληρώσει από 29,91 ευρώ μέχρι 296,40 ευρώ.

Ο προϋπολογισμός ανεβαίνει για ένα στολισμένο δέντρο μεσαίων διαστάσεων, για το οποίο θα απαιτηθούν από 51,12 έως 536 ευρώ, ενώ από 73,6 ευρώ έως σχεδόν 960 ευρώ μπορεί, τέλος, να στοιχίσει ένα χριστουγεννιάτικο έλατο μεγάλων διαστάσεων με τα στολίδια του.

«Οι ημέρες των Χριστουγέννων και η εορταστική ατμόσφαιρα, πολλές φορές, μας οδηγούν, σε βεβιασμένες αγορές. Οι καταναλωτές, όμως, έχουμε πολλές επιλογές. Ας κάνουμε την καλύτερη, για τις δικές μας οικονομικές δυνατότητες. Πριν αγοράσουμε οτιδήποτε, για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού μας, κάνουμε έρευνα αγοράς. Έτσι θα βγούμε, σίγουρα κερδισμένοι», καταλήγει το ΚΕΠΚΑ.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ