2012-12-10 16:07:05
Φωτογραφία για Bloomberg: Χειρότεροι οι μισθοί σε Ελλάδα - Ιρλανδία το 2013
Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και την Ιρλανδία θα υποφέρουν περισσότερο από τη στασιμότητα των μισθών το επόμενο έτος, καθώς οι επιχειρήσεις μειώνουν το κόστος για να επιβιώσουν, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg. Η ανεργία στην Ευρώπη βρίσκεται σχεδόν στο 12%, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μετά την Ισπανία, με ποσοστό 26%. Τα κράτη της ευρωζώνης κάνουν βαθιές περικοπές στις δαπάνες και αυξάνουν τη φορολογία στοχεύοντας στη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων του, πιέζοντας ακόμα περισσότερο τις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος και να περιορίσουν την αύξηση των μισθών.

Η έρευνα που πραγματοποίησε η αμερικανική συμβουλευτική εταιρεία Hay Groups δείχνει ότι οι μισθολογικές αυξήσεις το 2013 στις χώρες της ευρωζώνης θα φτάσουν το 3,3%, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι σε χώρες όπως η Τουρκία, η Ρουμανία και η Ουκρανία μπορούν να περιμένουν αύξηση έως και 10%.

Στον υπόλοιπο κόσμο, η Λατινική Αμερική θα έχει τη μεγαλύτερη αύξηση αποδοχών το 2013 με 8,9% ακολουθούμενη από την Ασία με 7,5%. Το χαμηλότερο ποσοστό θα έχει η Βόρεια Αμερική με 2,9%, ενώ ο μέσος όρος των μισθών στη Μέση Ανατολή και την Αφρική θα φτάσει το 6%.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ