2012-12-10 16:02:02
Φωτογραφία για Ηλεία: Αρκετό κρύο τη νέα εβδομάδα - Νέα επιδείνωση αύριο Τρίτη
Στην μετεωρολογική ιστορία πέρασε ένα ακόμα βαρομετρικό χαμηλό, το χαμηλό του Σαββατοκύριακου, το οποίο έδωσε επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με την ταχύτητα

των ανέμων να φτάνει τα 11 σχεδόν 12 μποφόρ στο Κατάκολο (119km/hr) και αξιόλογα ύψη βροχής στον Ηλειακό κάμπο, την Αρχαία Ολυμπία και την ορεινή Ανδρίτσαινα.

Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία:

Η νέα εβδομάδα ξεκινά σήμερα Δευτέρα 10/12 με αρκετό κρύο και θυελλώδεις βοριάδες στο Ιόνιο.

Νέα πρόσκαιρη μεταβολή περιμένουμε αύριο Τρίτη 11/12, ανεβαίνει πρόσκαιρα και η θερμοκρασία.

Βροχές και πιθανές χιονοπτώσεις σε σχετικά χαμηλό υψόμετρο το απόγευμα της Τετάρτης 12/12.

Κρύο, χωρίς να προβλέπονται αξιόλογα φαινόμενα το διήμερο Πέμπτη 13/12- Παρασκευή 14/12.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά.

Σήμερα Δευτέρα 10/12 περιμένουμε γενικά βελτιωμένο καιρό, ωστόσο δεν θα λείψουν κάποιες τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 11 με 12 βαθμούς στα πεδινά και 6 με 7 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί θα ενισχυθούν το πρωί σε σχεδόν θυελλώδεις 7 έως θυελλώδεις 8 μποφόρ, σε σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.


Την Τρίτη 11/12, από το πρωί περιμένουμε νεφώσεις με βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε πρόσκαιρη άνοδο, μέγιστες το μεσημέρι 14 με 15 στα πεδινά, 8 με 9 στα ορεινά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί 6 με 7 στα πεδινά, 4 με 5 στα ορεινά. Οι άνεμοι στρέφονται σε δυτικούς - νοτιοδυτικούς 7 και πιθανώς για λίγο θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Την Τετάρτη 12/12 φαίνεται η μέρα να ξεκινά με σχετικά καλό καιρό χωρίς φαινόμενα. Το απόγευμα φαίνεται να εκδηλώνονται πρόσκαιρες βροχές, τοπικές καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο (>800μ). Θερμοκρασία σε πτώση στα πεδινά 12 με 13 βαθμούς Κελσίου, στα ορεινά 6 με 7. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί 6 με 7 στα πεδινά, τοπικά 2 με 3 και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5, έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, το διήμερο Πέμπτη 13/12 - Παρασκευή 14/12 θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών την Παρασκευή. Οι άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα πεδινά 11 με 12 βαθμούς Κελσίου, στα ορεινά 6 με 7. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί 4 με 5 στα πεδινά, τοπικά την Πέμπτη 0 με +1 και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5, έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία στις τακτικές και έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 440 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα, στους πίνακες και χάρτες του metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στοχασμοί για το παιδί
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στοχασμοί για το παιδί
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ