2012-12-10 16:30:00
Φωτογραφία για ΠΟΛΟ: Επέστρεψαν τα «χρυσά» κορίτσια από την Αυστραλία
Με τα χρυσά μετάλλια στο στήθος επέστρεψαν από την Αυστραλία τα κορίτσια της εθνικής νεανίδων, που ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Περθ της Αυστραλίας.

Οι αποστολές των εθνικών ομάδων νεανίδων και εφήβων (πέμπτη θέση) έτυχαν αποθεωτικής υποδοχής από τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας, αλλά και των απλών φιλάθλων και συγγενών που βρέθηκαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Οι πρωταθλήτριες κόσμου, αφού έκαναν τις καθιερωμένες δηλώσεις, αναχώρησαν κατευθείαν από το αεροδρόμιο με προορισμό το γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος ζήτησε να τις συναντήσει για να τις συγχαρεί, αλλά και για να συζητήσει μαζί τους το θέμα της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αναδρομική ισχύ του νόμου που πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση σε λίγο καιρό.

Ο προπονητής της εθνικής νεανίδων, Γιώργος Μορφέσης, μετά τον τίτλο στη Σανγκάη σε επίπεδο γυναικών, πανηγύρισε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στη μικρότερη κατηγορία, ωστόσο, στο μυαλό του είναι η επόμενη κορυφαία διοργάνωση: «Είναι μία πολύ καλή ομάδα με χημεία και καλό "διάβασμα" των αντιπάλων
. Όλα αυτά αποτελούν ένα σωστό σύνολο. Όπως είδαμε και πέρσι, με το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό, πρόκειται για μία πολύ καλή "φουρνιά" από παίκτριες και ακολουθούν κι άλλες το ίδιο ταλαντούχες γενιές. Τα τελευταία χρόνια δεν είμαι πολύ αισιόδοξος σχετικά με τον ελληνικό υγρό στίβο. Από εκεί και πέρα, όμως, τα ξεχνάμε όλα, κάνουμε τη δουλειά μας όσο το δυνατόν καλύτερα και έχουμε αυτά τα αποτελέσματα», ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής και στη συνέχεια τόνισε: «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τις προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν ισχύει το ίδιο σύστημα ως τότε (σ.σ. 2016), θα συζητάμε για μία άδικη κατάσταση όπου περιμένεις τέσσερα χρόνια για να παίξεις ένα παιχνίδι. Νομίζω, πλέον, είναι πιο δύσκολο να πάμε στη Βραζιλία από το να κερδίσουμε ένα μετάλλιο».

Η Χρυσή Διαμαντοπούλου, που αναδείχθηκε καλύτερη τερματοφύλακας του τουρνουά, τόνισε: «Μπαίναμε πολύ δυνατά στα παιχνίδια, ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένες κι έτσι ερχόταν το εύκολο σκορ. Η συγκεκριμένη ομάδα μπορεί να πετύχει πάρα πολλά στο μέλλον και, ειδικά τα επόμενα χρόνια, στους Ολυμπιακούς του Ρίο, ελπίζουμε να πετύχουμε πάρα πολλά».

Μέλος της καλύτερης επτάδας της διοργάνωσης ήταν και η "βενιαμίν" της ομάδας, η 15χρονη Ελευθερία Πλευρίτου. «Είμαι πολύ χαρούμενη για την επιτυχία μας, όπως όλα τα κορίτσια, γιατί αποτελούμε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε προπονηθεί όλες μαζί, επειδή μερικές από τις συναθλήτριές μας έλειπαν σε άλλες διοργανώσεις, αγώνα με τον αγώνα καταφέρναμε και βρίσκαμε ρυθμό. Η ομάδα μπορεί να πάρει κι άλλα μετάλλια και να φτάσει πολύ ψηλά», επισήμανε η πρώτη σκόρερ της εθνικής στη Περθ.

Από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες του τελικού απέναντι στην Ουγγαρία, η Στεφανία Χαραλαμπίδη δήλωσε: «Είμαστε τόσα χρόνια μαζί σαν ομάδα που αισθανόμαστε πλέον σαν οικογένεια και καταλαβαίνουμε η μία την άλλη. Θεωρώ ότι αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε τόσο μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Χρειαζόμαστε κι άλλες προπονήσεις, ώστε να γίνουμε καλύτερες με τον καιρό και, όταν έρθουν οι Αγώνες του Ρίο, να είμαστε απόλυτα έτοιμες. Μακάρι να είμαστε και τότε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο».

Από την πλευρά της εθνικής εφήβων, ο αρχηγός της ομάδας, Μανώλης Σολανάκης, είπε: «Η πέμπτη θέση στον κόσμο δεν είναι καθόλου υποτιμητική. Βέβαια, εμείς οι 13 παίκτες και οι δύο προπονητές μας είχαμε θέσει τον πήχη λίγο ψηλότερα, γιατί πιστεύαμε ότι είχαμε τις δυνατότητες για ένα μετάλλιο. Το παιχνίδι με τη Σερβία κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Παρ΄όλα αυτά δεν το βάλαμε κάτω και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Καταφέραμε να κερδίσουμε την Αυστραλία στην έδρα της, σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, στην παράταση. Προσπαθήσαμε για ό,τι καλύτερο και τα καταφέραμε. Κύριος στόχος που έχουμε θέσει εμείς οι μικρότεροι είναι να πάμε στους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας με την ομάδα των Ανδρών και να καταφέρουμε να ανεβάσουμε την Ελλάδα όσο πιο ψηλά γίνεται».
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το Μυστικό του Λόφου Βούζερη.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το Μυστικό του Λόφου Βούζερη.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ